Dagens låt:

söndag 13 april 2014

Vår kan se ut på många sätt...

Just nu är det grått och mer eller mindre storm ute. Kanske jagar våren bort det allra sista av vintern? Hoppas det! Vill ju ha varma soliga dagar där man kan sitta mot en vägg och odla fräknar :) Men, men, det kommer...

Vi hade underbara farbror envis som var ute och rodde efter kanadagässen i sjön igår. Det ser för roligt ut, han ror i sakta gemak fram och tillbaks och "stressar" gässen till att vilja flytta. Tydligen måste man göra det X antal ggr först innan man får tillstånd från kommunen att skjuta eländena. Förra  året "försvann" de, vet inte på vilket sätt, men huvudsaken var att de var borta. Vår "strand" är ju inte riktigt lika illa utsatt som badbryggorna borta vid badplatsen! Vi släpper ut vår gammelhund så fort de närmar sig och han springer längs stranden och skäller på dem. Speciellt rädda är de INTE, men de undviker åtminstone att kliva upp och skita ner stranden. Alltid något!

I år har vi även 3 änder i sjön, 2 hanar och en hona och det är race som sjutton på hanarna i jakten på honan. En Lom har jag också skådat, himla fin fågel det! Det är så rofullt att sitta i kökssoffan med en kopp te och se den glida runt på sjön och sedan dyka, och vara borta en låååååång stund, och komma upp någon helt annanstans.

Har helgen till ära putsat fönster och bytt gardiner, så nu börjar det bli vår även inne. Kommer värmen lite mer så blir det att göra iordning ute på altanen, DÅ är det verkligen vår!!! Penseerna står redan därute och väntar på att få hamna i blomlådorna och grillen är framplockad! Man kan ju hoppas på lite värme under påsk, det skulle vara trevlig när man ändå är ledig lite längre... Ett annat vårtecken är att familjen får åka till Johan och titta på lammen. I år var jag tyvärr genomförkyld och kunde inte följa med, men mannen, barnen, Trötter och sambo var där. Lamm är galet söta och som tur är tycker jag inte om att äta lamm sedan jag bodde i England och jobbade som Au-pair i en judisk-ortodox familj. De kryddade inte lammet, vilket gjorde att den där "kofta- smaken" blev väldigt framträdande och än idag slår den igenom oavsett vem som tillagat lammet. Har till och med ätit det på Grythyttan hos Carl-Jan, men smaken slog igenom ändå... Så jag kan med gott samvete kela med lammen!

Helgen har annars tillbringats med näsan i studier. Litteraturen till denna uppgift är inte my cup of tea! En himla massa statistik och tabeller *suck*. Men vi ska  inte skriva många sidor, så med lite tur och ordbajseri så kan jag nog få till det. Just nu läser jag två kuser samtidigt så det är lite mycket att få till alla inlämningsuppgifter, men skam den som ger sig!

På jobbet är det också mer än full fart! Många intressanta ärenden som jag jobbar i och fler är på väg in. Man önskar ofta att man hade mer tid, för ibland känns det lite stressigt att hinna med. Men det går och snart är det sommar och semester :) Då har jag ju heller inga studier, så det blir bara välförtjänt lugn och ro! I och med att vi inte längre är familjehem, så ger det ju en helt annan frihet även under sommaren. Vi kan planera helt som vi själva vill och göra det vi vill när vi själva vill det. HÄRLIG känsla!!! Ska verkligen ta vara på möjligheten att kunna få vara spontan och helt oplanerad :) Det gör vi redan nu iofs. Vi kommer flera gånger per vecka på oss med att tänka i "fel bana". Vi har ju bara oss själva att ta hänsyn till nu och det är så himla häftigt när man kommer på det och vilka möjligheter det ger!!!

En av småkillarna kom häromdagen och sa något riktigt roligt. Han hade sett att det fanns två flaskor balsam i badrummet och att den ena hette "Volym balsam". Han underade då, helt allvarligt, om det hette så för att det lät mycket i håret när man använde det... :) Barn är UNDERBARA, det går inte att komma ifrån!

Inga kommentarer: