Dagens låt:

söndag 2 september 2012

Those who can - do!

Cheesus vad höstigt det är ute :((( Hade hoppats på en låååååång brittsommar som kunde kompensera den urusla sommaren - men icke! Tidningarna är fulla med "experter" som dillar om att detta är den sommaren vi kommer ha framöver med tanke på issmältningen i Antarktis *skräck*. Ja, Nya Zeeland låter som ett vettigt alternativt land i så fall. De är ju dessutom ett land som ligger i front när det gäller pedagogik, så jobb lär man få :) Tröstar mig med att vår utlandsresa närmar sig med stormsteg. Ska bli underbart skönt, är svältfödd på sol!!!

Hörde ett Amerikanskt ordspråk härom dagen: "Those who can - do, those who can´t- become teachers" ?!? Visst, läraryrket är långt ifrån ett statusyrke, men det kräver sitt vad det gäller studier och profession. Det är den där nedrans lönen som gör det hela totalt oattraktivt för många. Och det är ändå lärarna som ska se till att hela generationer kan gå vidare i livet... Taskig ekvation helt enkelt, men jag är och förblir pedagog ända ut i fingerspetsarna. Jag vill vara där bland barn och ungdomar, skulle aldrig kunna tänka mig att sitta på ett kontor och jobba vid en dator hela dagarna. Nej, det är val man gör i livet :) Har haft tre relativt lugna veckor på jobbet nu, men denna vecka drar det igång. Både jag och en kollega har fulla kalendrar och många ärenden som vi ska dra samtidigt. Vet inte riktigt hur det ska gå till, men vi får prioritera, kämpa på och försöka hålla någon form av balans i det hela. Vi har lovat att stötta varandra och se till att ha koll på att den andre inte går på knäna. Skönt med såna kollegor!

Sessan kom hem från skolan häromdagen med kliande hårbotten... JO men visst, LÖSS!!! Fattar inte var de kommer ifrån. Så fort skolan börjar så dyker de upp. Ligger de i bänkarna och lurar eller? Vi har varit väl förskonade dock, sessan har bara haft det en gång förut, i förskoleklass. Även denna gång hann vi på dem tidigt,så de var inte många men döäckligt är det ju ändå! Psykosomatisk klåda får man på köpet liksom, det kliar överallt!!! Luskammade igenom hela familjen och började med Filosofen. Man kammar över ett vitt papper, för så ser men om det ramlar ur någon lus. Inte en endaste liten flaga kom ur Filosofens hår. Efter var det Lillprins tur, Filosofen stod kvar och tittade. Tog tag i kammen och drog en vända och MÄNGDER rasade ur hans hår. Filosofens ögon blev till golfbollar!!! Men... det var sand, inte löss. Tydligen hade Lillprins stått på huvudet i sandlådan under dagen. Men Filosofens min var obetalbar :)

Helgen har varit lugn. Jag har valt att blunda för alla "måsten", bland annat en trädgård som skriker efter uppmärksamhet. Can´t hear you!!! Jag sov faktiskt löjligt mycket under gårdagen. Småslumrade framför tv:n till och från hela eftermiddagen. Fattar nada?! Hade tydligen ett behov. Sen eftermiddag dök sessan upp igen efter en övernattning hos en klasskompis. Nu skulle klasskompisen sova här istället. Strax efter dök bästisen här i byn upp så det blev en till nattgäst :) Nu ligger de i soffan allihop, tjejerna och småbröderna, och tittar på tv och mornar sig. *mysigt*

Har bokat in en spaweekend med mannen i november också. Innan det har vi en helg i Stockholm att se fram emot. Gäller att ta sig lite tid emellanåt på tu man hand. Vi har ju ganska olika scheman för att någon ska kunna vara hemma med barnen, och här hemma finns alltid något som behöver göras :) Skönt att bara komma bort ibland från alla "måsten" och bara vara. Men först blir det ju sol och värme med hela familjen :))))

Men, tillbaks till verkligheten. Idag står det tvätt på schemat. En helt okej syssla enligt mig, finns sånt som är mycket tråkigare (läs trädgård!).

Dagens låt: Gillar denna killens röst och akustiska versioner :) Tyler Hilton; Missing you http://youtu.be/o6cA3nauk4s

Inga kommentarer: