Dagens låt:

lördag 11 januari 2014

ÄNTLIGEN snö!!!


Den kom igår och under natten har det kommit ännu mer, så nu kan man verkligen tala om vinterlandskap. Så himla mysigt och framförallt ljusare! Nu hoppas vi bara att det håller i sig en stund också. De enda som INTE gillar detta är katterna…
Min bil fick sig en välförtjänt tvätt igår och var så där fin som bara den kan vara när den är nytvättad. I och med att det var minusgrader och snö, så höll den sig så där fin hela dagen, men GIVETVIS hade de (helt i onödan) saltat hela motorvägen när jag skulle åka hem, så tyvärr var den inte lika fin när jag väl var hemma igen. Men,lite renare än innan tvätten är den oavsett.
En bra första vecka på jobbet har det varit. Många möten och direkt in i arbetet, ingen lugn upptakt här inte J Men det känns bra att vara igång igen, även om ledigheten varit galet ljuvlig… Som det verkar så kommer jag få mitt nya kontor på Stadshuset den 1:a februari och det känns bra. Kul att sitta där och kul med lite nytt. Mycket händer på jobbet nu vad det gäller organisation, så det finns mycket som kan hända framöver och jag förutsätter att det blir till det positiva!
Har varit till Uppsala också på sista seminariet i denna kurs. Redan den 20/1 börjar nästa och som sagt nu i vår läser vi 3 kurser, dvs. 75% (och jobbar heltid).  Allt går om man bara vill ;) Första kursen går mot Uppsala den med, men har seminarier varannan vecka på plats, så det blir lite mer åka av. Å andra sidan har kursen mot Högskolan Kristianstad bara ett obligatoriskt seminarium, så det balanserar ju upp det hela lite. Kursen mot Stockholms universitet har vi inte fått schema på än, så det återstår att se hur den ligger.
PÅ måndag ska jag börja träna också tillsammans med min kollega. Känns bra att komma igång. Det blir så mycket enklare när man kan ta det i anslutning till jobbet, när man redan ”är i farten” så att säga, än att ta det när man kommit hem och mobilisera att ta sig iväg igen.  Det blir nog bra! Sessan har börjat på bågskytte nu och hon fullkomligen älskar det. Filosofen har hört hennes bedyranden av sporten, så nu vill han också prova J Kul tycker jag, och om en av dem ändå ska iväg så spelar det ju ingen roll om de är fler. Lillprins var också inne på att vara med först, ända tills han kom på att om Pappa åker med sessan och filosofen, så får han ha sin mams för sig själv, och då ville han helt plötsligt inte alls skjuta båge längre =P Och kanske är det lika bra, vet inte hur bra han är på att ta till sig säkerhetsreglerna… Så för min del blir det alltså inbokat Lillprins-mys varje måndag och torsdag  ;)
Men, först är det idag och imorgon som består av idel studier. Har min examinationsuppgift som ska in söndag kväll, så det blir till att hänga över datorn och böckerna. I början på veckan när jag pluggade och försökte vända tillbaka dygnet så var jag sufflerad av 2 sovande katter *orättvist*. Just där och då kände jag att just katt i sitt nästa liv kanske inte skulle vara så tokigt…

Nej, nu ska jag ta tag i dagen så att det blir lite verkstad över det hela!

Inga kommentarer: