Dagens låt:

lördag 8 oktober 2011

Ljuv musik och huvudvärk

Intensiv vecka som vanligt. Det blir ju inte mindre och mindre att göra på jobbet direkt, men cheesus vilket härligt, spännande, utmanande jobb jag har! På hemmafronten är läget helt under kontroll. Det är så underbart skönt att samtliga barn stortrivs på dagis och i skola och fritids, för DET underlättar verkligen de dagar som jag måste jobba över och mannen är borta. Underbar personal har skolan också som bara säger ”ta det lugnt du, vi har andra barn till 17 idag så kom när du kommer”, fastän man skulle ha hämtat 15 den dagen. Sen att barnen inte heller reagerat över den extra timmen som blev är ytterligare ett bevis på att de verkligen har roligt och trivs där. Detta är som ljuv musik i öronen på en mamma med lite dåligt samvete, trots att det absolut inte händer ofta att jag blir sen.
Något annat som är så underbart så att det är svårt att beskriva är känslan av att komma upp på morgonen i ett varmt och skönt hus. Jag eldade på i täljstenskaminen igår och nu på morgonen är det så härligt, mummigt varmt att man liksom bara myser runt här… Ja, det var ju mysigt igår kväll också med elden i mörkret och barnen stod i omgångar framför kaminen och drog upp sina tröjor och värmde magarna ;)
Häromdagen hade jag sprängande huvudvärk när jag var på väg till jobbet. Huvudvärkstabletten hade inte hunnit kicka in än. Givetvis så låg det en bilskrapa i facket på dörren till passagerarsidan som låg och dallrade och lät hela tiden, vilket inte underlättade. Till det kom någon form av tjutljud från något som inte var riktigt stängt eller nåt. Dessutom regnade det så vindrutetorkarna var på och där och då blev det väldigt irriterande att de främre vindrutetorkarna inte var synkade i takt med den på bakrutan. Ögonen blir ju väldigt känsliga när man har huvudvärk och de får jobba för att registerar det som händer runtomkring. Som om det inte räckte så hamnade jag bakom en långtradare som hade mer lysen bak än julskyltningen i London. Där och då kan man ju inte annat än fundera på lagen om alltings djävlighet…
Nästa vecka blir en 4 dagars vecka eftersom jag fått ledigt på fredagen och då åker jag + mamsen och några av Butters kompisar ner till Småland för att hälsa på honom över helgen. Det ska bli kul att få se hur han har det!!! Han gör just nu sin praktik på någon form av kortidshem med dagverksamhet för barn med funktonshinder och han har även blivit erbjuden att få jobba extra där på helger och lov. Han säger själv att ”det är ju det här jag vill jobba med – det är helt underbart”, så killen har onekligen valt rätt utbildning J Han har bara 2 saker som han önskar av mig och mamsen när vi är där: Ett besök på IKEA för inhandling av för honom nödvändiga saker samt att vi fyller kylen åt honom innan vi åker ;) Eftersom han ska umgås med sina kompisar också så har jag och mamsen beslutat oss för att ”pila över” till Blekinge där jag faktiskt är född. Där ska vi kika runt där mamsen en gång har bott (och jag, men då var jag under året och har inga minnen därifrån) och sedan ska vi besöka en dam som mamsen inte träffat på väldigt, väldigt många år, men som bor där och som mamsen umgicks med när hon bodde där. Det blir säkert kul och intressant!
Idag blir det fortsatt trädgårdsarbete. Det tar liksom aldrig slut och nästa vecka kommer minusgraderna har jag hört. Men först blir det lite med mys inomhus med barnen i värmen ;)
Dagens låt: Ja men javisst :) Ram Jam ; "Black Betty"http://youtu.be/lMLnDuzgkjo

Inga kommentarer: