Dagens låt:

måndag 9 juli 2012

Solfattig men ljuvlig semester

Trots bristen på klarblå himmel och sol så har jag en underbar semster. Bara lugna dagar med massor av mys med barnen. Bättre kan det inte bli! Vi hade ju faktiskt också lite sol förra veckan så helt med sin frånvaro har den inte lyst :) Låg faktiskt ute och solade 2 dagar på raken!!! Lite humor är att Kloker igår suckade över det grå vädret och undrade när solen skulle komma. Förra veckan när den var här stoppade hon inte ut näsan en endaste gång?!... Friluftsmänniska som hon är och allt *ler*

Ett säkert sommartecken här i byn är att grannen 2 hus bort har sin hund (en Finnspets) ute dygnet runt. För de som vet något om hundar så vet de att just Finnspetsar skäller... Igår kväll skällde den var femte sekund typ hela natten. I början fick den svar från andra hundar i byn, rena rama skymningsskallet *suck* Inga 101 Dalmatiner var borttappade dock, mest byskvaller skulle jag tro. Men med myggfönster i och sovrumsfönstret som vetter åt den grannens håll, så lät det som han stod i mitt sovrum och skällde. OTROLIGT IRRITERANDE!!! En kudde över huvudet fick råda bot på det. Ja... på mig alltså, försökte INTE kväva hunden, även om jag hade snarlika tankar angående hundens ägare...

Bristen på sol gör iofs att mina gurkor inte växer som de ska. Vid detta laget brukar det vara en djungel ute på altanen, men än har de knappt kommit upp till spaljen. På tal om växter så är det ju väldigt populärt med krukdekorationer numer. Ja, man stoppar ner en liten blompine med ett hjärta på, eller en liten skylt eller fjäril eller så. Vi kör våra egna krukdekorationer här:
Mannen och barnen har varit till Stockholm och Naturhistoriska och Cosmonova. De gjorde även en Finlandskryssning, så de var borta några dagar. Är ju ingen båtperson, så det är bra att mannen tar med barnen så att de inte blir som jag... Superkul tyckte barnen att det var och det var dessutom de där dagarna när solen sken från klarblå himmel och det var kav lugnt på havet :)
Barnens kusin från huvudstaden är på besök här i Dalarna. Han och Filosofen är lika gamla och brukar bo hos mormor och farfar då. Ja, det är farfar för den ena kusinen och mormor för Filosofen. De där nya moderna familjerna ni vet där mormor hade egna barn med sig in i äktenskapet och farfar likaså. På så sätt får man barnbarn med kombinationen mormor och farfar ;) Dagens stora begivenhet var när de hittade typ ett 50 tal microgrodor nere vid sjön. Pyttesmå grodbebisar, bara ett par centimeter stora. Själv tycker jag INTE om grodor, men dessa var "ganska" söta, så de fick gärna samla upp dem i håvar... och bära de till grannens strand istället =P Bada kan man göra i ALLA väder när man är barn och det är inte Döda havet:
Flyter som korkar minsann ;)

Butter ringde och var glad över att IKEA möblerna som de fick av oss i inflyttningspresent (de flyttar till en större lägenhet i dagarna) nu hade anlänt. Han och sambon fick själva välja vad de behövde köpa och det blev ett köksbord och 4 stolar, en enorm tv- möbel med hyllsystem, ett vitrinskåp och ett skrivbord. Nu återstår ju bara den mindre roliga uppgiften att skruva ihop eländena! Vi har även en till inflyttningspresent som de ska få när vi hälsar på dem i augusti. Måste bara se om den går att få till först... SKITHÄFTIG!!! Ni får veta sen... Han berättade att därnere i södra Småland var det 25 grader varmt och sol som gällde *suck*

"Life's not about waiting for the storms to pass...It's about learning to dance in the rain."  Gott om tillfällen att öva på det med andra ord ;)

Vi har varit hem till Trötter med sambo och firat Trötters födelsedag. Hans sambo hade bakat en SJUKT GOD tårta, så nu kommer den att vara allas önskan på allas födelsedagar. Tur för henne att de är ganska så utspridda under året ;) Trötter fick en canvastavla gjord av ett foto taget nere vid sjön här hos oss där de sitter på björkbänken. Den skulle de ha i sovrummet ovanför sängen. Jag hörde att Trötters sambo sa till Trötter när hon tittade på fotot att hon skulle vilja haft det som svartvit förstoring... Så, en canvastavla i svart/vitt fick det bli - jättefin! Vi sa det att OM de inte gillar den kan de ju alltid ha den som piltavla när de är arga på varandra ;)

Sessan har åkt med sin pappa till Norge idag. Han bor ju där numer. Filosofen är ju hos mormor med kusinen och mannen jobbar. Kloker delar ut reklam och kommer med sista bussen. Således bara jag och Lillprins hemma. Gissa om han njuter mammig som han är?! När kusinen var här idag med mormor och hennes man frågade han flera gånger om de inte skulle ta Filosofen och åka snart. Nu är det mys 100% som gäller!

Dagens låt: En av mina absoluta favoritlåtar (igen, jag vet): Patty Griffin; Rain http://youtu.be/pFbjE7NFmUI

Inga kommentarer: