Dagens låt:

söndag 5 augusti 2012

Västkusten avklarad!

Jaha, så var västkusten avklarad och det blev lyckat som vanligt! 2 dagar Liseberg, vilket var tur för första dagen var det SJUKT MYCKET folk där. Fram till kl. 15 hade de släppt in 6000 personer i timmen enligt en servitris?! Köerna till allt var i bästa fall "bara" 45 minuter, men oftast över en timme. Lillprins gav upp efter 4 karuseller eller så och han, jag och mormor gick på Universeum istället. DET var väldigt lyckat eftersom vi var mer eller mindre själva där kl. 17 på eftermiddagen. I år hade de även en dinosaurieutställning. Lyx och Lillprins kunde ta all tid han ville och fick egen personlig tillgång till djuren hela tiden. Självlart avslutades besöket i deras suveräna shop där en hel del leksakssjur införskaffades till Lillprins redan gedigna samling! Sedan blev det hotellet, 19:e våningen på Gothia towers som gällde för vår del.

De andra höll ut på Liseberg till efter 20 tiden och hann med en hel del.
Dag 2 var mycket bättre och köerna var på tidig eftermiddag, när det var som mest folk, kanske 15 - 20 minuter. Helt okej! Vi var där när de öppnade och första timmen kunde barnen åka allt utan att köa, bara springa från det ena till det andra.

Vi tittade på Evert Taube utställningen som de har på Liseberg och den var riktigt, riktigt bra! Den fångade verkligen Taubekänslan med filmer, bildspel och annat. Vi var alla jätteimponerade och den kan vi verkligen rekommendera å det varmaste!
Självklart blev det mat på Hamkrogen - lika suveränt som vanligt!!! Dag två blev det Cesarsalladen med räkor på Järnvägsrestaurangen istället, supergod den med!
På kvällen åkte jag, mannen, Butter och sambo till min käre lille far och hans fru i Stenungssund och hälsade på. Trevligt som vanligt och vi bjöds på god hemmagjord äppelkaka. Inte helt fel! Det är synd att vi inte bor närmre varandra så vi kunde ses oftare...

Mormor är resans hjälte! Med nyopererat knä hoppade hon runt på sina kryckor i 2 långa dagar på Liseberg och Universeum + 2 långa resdagar, men inte ett gnäll! Hon hakade på hela tiden och ville vara med överallt. En riktig liten krutlady minsann!

Hissystemet på Gothia Towers är inte det bästa. 4 hissar som ska frakta alla gäster som självklart äter frukost och rör sig mellan våningarna på ungefär samma tider. Helt hopplöst att få fatt i en hiss och från 19:e våningen är det inte så frestande att använda trapphuset direkt. Sista dagen när vi skulle checka ut väntade jag i över typ 40 minuter innan jag, som sista person i vårt "lilla gäng" fick plats i en hiss. Självklart blev det glashissen som går utanpå hotellet och jag som är sjukt höjdrädd! Blundade hela vägen ner, vänd inåt...

På vägen hem åkte vi till södra Småland och fick se Butter och sambos nya lägenhet - jättefin! Den extra inflyttningspresenten var denna:
Lillprins målade en teckning med figurerna på Marioparty 9 och den scannades sedan in och trycktes upp på en canvasduk. Skitläcker är den och vem vet, om han blir känd en vacker dag kan ju tavlan bli värd en hel del pengar ;)

Vi gjorde även en utflykt långt in i de småländska skogarna. Mitt i precis INGENSTANS fanns denna ljuvliga Smålandsgård som hade ett fik och en tebod:
Urmysigt var det och vi åt nybakade scones med lemoncurd *yummie*

En mysig trip till Västkusten blev det, med vårt stora lilla gäng:

Nu är det en vecka kvar på semestern och den berömda bokhögen väntar *suck*. Givetvis skyltar tidningarna med att nu till nästa helg kommer äntligen den efterlängtade sommaren... God is happy M´sahib, he is playing with us! (från Mitt Afrika av Karen Blixen)

Sessan har Cheerleedingskola hela veckan, Kloker är i Värmland och visar upp pojkvännen för släkten i en hel vecka och lillkillarna ska gå på dagis och fritids, så att bokhögen kan få den uppmärksamhet den behöver...tyvärr... är 100% omotiverad!!!

Eftersom alla alltid klagar på att jag aldrig är med på bild, så har jag verkligen ansträngt mig denna gång!!! (men det kommer att dröja tills nästa gång, trivs bäst BAKOM kameran...)


Dagens låt: Taube, vad annars :)

Inga kommentarer: