Dagens låt:

torsdag 4 november 2010

Mycket vill ha mer...

Årstiderna har tillfälligt vänt ordning och hösten är åter på besök. Ganska varmt och mycket regn. Isen som så fint hade lagt sig över sjön är nu borta och man får faktiskt lite vårkänsla av det öppna vattnet. Men vi vet alla att snart så smäller det till igen…

Plockade runt i min ”garderob” igår och sorterade ur massor av kläder. Noterade när jag tittade igenom stövlarna att jag faktiskt bara har ETT (!!!) par svarta skinnstövlar med låg klack! *SKRÄCK* Hur ska jag då överleva denna HÄSTVINTER som beräknas komma i år. Med tre ton snö så funkar inte klackar här på landet, även om mina inte är av 10 cm stuket, nej max 4 – 7 cm och av lite bredare modell. Inga ”stiletter” här inte. Nej, måste nog (tyvärr älskling) hitta ett par svarta till med rejäl bra sula på. Lite sugen på något åt detta hållet:
Såg även dessa röda, visst är de underbara?! Inga stövlar, nej, men otroligt varma och sköna och man blir glad av dem...Ja, ja, snön är inte här än, så jag har tid på mig ;)
Igår var det mörkt hela dagen kändes det som. Vi fick ha lamporna tända hela dagen, vilket i sin tur gör mig väldigt trött. Ja, inte just lamporna men avsaknaden av det naturliga ljuset. Läste en artikel i någon tidning för länge sedan om att just vi som är rödhåriga med vårt komplex på hyn och övrigt är i större behov av naturligt solljus för att få energi. Lite paradoxalt då vi också har lättare för att få hudcancer. Men, jag blir verkligen zombie under vinterhalvåret och somnar i soffan vid 19 tiden om jag sätter mig ner. På sommarhalvåret kan jag vara vaken dygnet runt utan problem, så nog mår jag bättre av ljuset helt klart. Sen att jag fryser hela tiden på höst/ vinter underlättar inte direkt. Det tar ju mängder av energi det med…

Är lite lycklig över alla ”Over knee” sockor som nu poppar upp i affärerna. Extra höga raggsockor är verkligen en fryslorts melodi ;). Har redan införskaffat 4 par som ligger och väntar på användning. Fast mina lär få sluta precis ”under the knee”, vill inte känna mig som ”Pretty woman” direkt.

Noterar nu att himlen är blå där ute, så idag kanske jag kan få mig en dos dagsljus trots allt. Det får nog bli en hundpromenad mitt på dagen.

Dagens låt: Elvis; Blue suede shoes http://www.youtube.com/watch?v=BMBGkDkRFbk

Inga kommentarer: