Dagens låt:

lördag 18 december 2010

Fel- plogning!

Snön fortsätter att VRÄKA ner här *mysigt*. Jag gillar när det snöar, världen utomhus blir så där magiskt tyst då… Lite Narnia över det hela och här där vi bor på landet är liknelsen ännu större. Ska nog ta och skaffa en sån där ”Narnia – lyktstolpe” tills nästa vinter för att förstärka känslan ytterligare!

Det måste varit någon ny tomte som körde plogen übertidigt i morse, för han hade tagit all gatans snö och tryckt upp den där vi parkerar ena bilen (som för stunden är på jobbet med mannen). Han som brukar ploga VET att vi har bilen där och plogar därför snön åt andra hållet. Ja, man får väl vara tacksam över att vi bor där vägen slutar och inte har några grannar mittemot, bara sjön. För då plogar de aldrig upp en vall över infarten till vårt hus och barnen får istället ljuvliga snöberg mot sjön att leka på, alldeles egna, hur stora som helst! Men morgonens skottning blev en liten miss då den förlängde snöbergen med att inkludera vår extraparkering. Ja, den tillhör ju inte tomten egentligen, men bor man på landet så är det tillåtet att ta för sig (har jag hört…).

Har fått två stora ”Eldkorgar” av min kära lilla mor som vi ska använda i vinter när vi är ute och leker. Dels kan fryslort mamman stå där och värma sig och barnen kan grilla korv , Marshmallows och annat om de vill. Himla mysigt det med!
Har kommit igång med fördjupningsarbetet nu och det känns bra! Det är ju det där med att börja som tar så himla mycket emot…

Har fått hem nya kattmatssäcken nu också och har nu investerat i 15 kg säcken med Iams. Det blir verkligen till att hålla säck och Golden åtskilda rejält. Man kan ju fnula på vad han skulle göra med 15 kg kattfoder…
Vinterns absoluta favoriter är nu här på allvar och hela familjen fullkomligen frossar i dessa läckerheter:
Mmm… de små, söta, saftiga mandarinerna (helst från Maroc) som man bara inte kan få nog av. *mumma i min lilla låda* Slängde också ihop 2 stycken banan/choklad kakor nu på morgonen så det finns mer att mumma på under dagen och alla barn är hemma så det går nog åt. Lite pepparkaksbak ska det också hinnas med under helgen. Mest för barnens skull och för den underbara doften i huset. Läste förresten i dagens tidning att just doften kan man fuska med genom att köpa en färdig deg och knöla in hela klumpen i ugnen ett tag. Då får man doften i hela huset utan att behöva baka en endaste pepparkaka. Finemang!

Dagens låt: Sanna Nielsen; All I want for Christmas is you http://www.youtube.com/watch?v=CsP5X9knk24

Inga kommentarer: