Dagens låt:

måndag 30 april 2012

ÄNTLIGEN!!!

Nu är våren här!!! Satt ute sent igår kväll med Butter, som varit hem och hälsat på under helgen, och det var ljuvligt varmt och skönt! Och... dessutom ska det ju hålla i sig några dagar *tjohooooo* Som jag har längtat!!! Är ju dessutom långledig (tills på onsdag) och kan verkligen njuta till 100 procent!

I veckan som var fyllde Lillprins 5 hela små år. Stor liten kille det där :) Han firade fördelsedagen med pompa och ståt. Det blev tidig väckning med sång och paket eftersom mamman skulle till jobbet. Lillprins hade dagen till ära valt bort sedvanlig födelsedagsvisa och ville i stället höra " Hej tomtegubbar", så det fick det bli! Han e bra kul han...
Presenterna bestod till störst del av olika djurböcker och djurlexikon samt smurf saker. Han fick ett skithäftigt djurlexikon med typ 130 olika djur från hela världen där man också fick höra hur de låter. Hur kul som helst! Nu vet jag hur exempelvis pigviner och kronhjortar låter. Men häftigast av allt var ett mycket litet djur med supercoolt läte; nämligen motorcykelgrodan. Den låter exakt som en motorcykel som gasar iväg!
Men, bästa presenten av alla vara storebror Trötter som smygit sig hem under senkvällen och var med och sjöng på morgonen. Den kramen han fick av Lillprins gick inte av för hackor den. Lillprins fullkomligen flög ur sängen och upp i hans famn, trots att han var yrvaken och halvt medvetslös, och ignorerade alla paket. Vem hade trott det?! Men så är det när man är en väldigt älskad storebror...
Sessan hade dansuppvisning i torsdags och hon var JÄTTEDUKTIG!!! Så kul att se och hon gillar verkligen cheerleedingen. Glömde tyvärr kameran, stressade hem efter jobbet och den fanns bara inte med i hjärnan alls. Men, det blir fler tillfällen. De ska ha avslutning senare och då lovar jag att komma ihåg kameran!

Helgen har varit ovanligt lugn. Mannen tog med sig de tre små till Eskilstuna för att gratta farfar som fyller 75 år! Grattis farfar!!! Lilla Fräs är hos pojkvännen och Kloker är på sitt efterlängtade Lajv, så det har liksom varit manfall *skönt*. Det händer ju inte så ofta i detta hus att man får vara ensam hemma, typ 2 ggr/år eller nåt, så när det väl händer så är det lite guldstund i tillvaron! Har investerat i lite Penseer som jag tänkte hinna plantera under ledigheten. Älskar ju blommor i krukor på sommaren, men har på senare år begränsat mig till Penseer (för att de är tåliga och går att plantera tidigt) och Pelargoner (för att de är så himla fina och lättskötta och INTE får ohyra). Lagom mycket ska det också vara för jag vill inte tillbringa hela kvällarna med att vattna. OM det blir lika fint och varmt idag så får det blir eftermiddagens begivenhet.

Både katterna och hundarna njuter av det fina vädret. Lilla Bu (vår Main Coon) kostade på sig att vara ute mer än vanligt igår. Annars vill hon mest vara inne. Ett tag låg hon och sov med tassarna utanför altandörren, som en liten kompromiss mellan ute och inne :) Vår ena skogis vägrade komma in på kvällen, hon hade fullt upp med att jaga grodor och trots att jag höll på i över 2 timmar med olika lockelser så gick jag bet. Lämnade altandörren öppen så hon kunde gå dit om hon ville. Så här trött var hon när hon väl kom in:
Hundarna älskar när det är öppet på altanen ut i trädgården, så att de kan ligga ute hela dan och bara gå in en lov emellanåt för att se vad som händer där. Golden badade också igår och njöt för fulla drag! Själv kände jag på vattnet och konstaterade att det är inte iskallt, men knappast badvänligt heller...

Det har varit jättemysigt att ha Butter hemma en helg och i juni kommer han och hans sambo, Sanna, upp och hälsar på igen. Tänk att bägge våra stora pojkar är utflyttade och sambos... Butter har ett år kvar på sin utbildning, men kommer att läsa vidare efter det. Han har fått smak på det och smak på södra Sverige, så han kommer nog bli kvar där nere. Kul tycker jag som bara ÄÄÄÄÄLSKAR södra Sverige och framförallt Skåne. Då får jag ju massor av anledningar att besöka det oftare *ching- ching* Minst en tur i sommar blir det allt!

Imorgon fyller Filosofen 7 år och han ska även ha sitt Bowling kalas då. Full fart igen med andra ord :) Ska passa på att njuta lite till av lugnet och tystnaden innan gänget kommer hem igen senare idag...

Dagens låt: Sarah McLachlan; In the arms of an angel http://youtu.be/jVbkz_3lO3c

Inga kommentarer: