Dagens låt:

lördag 22 januari 2011

Lite solsken :)

Kände att de senaste inläggen bara behandlat tråkigheter så nu är det dags för lite solsken :)

Har nu fått betyget för mitt fördjupningsarbete och det blev VG och jag fick även samma betyg av min handledare på praktiken, så slut betyget för denna kurs blev således VG! Detta omdöme skickade min kurshandledare:

Hej Cecilia! Nu är kursbetygen satta i PG2 Svenskdidaktik. Vi har haft bedömningskonferens då jag och din handledare enades om att du uppnått kriterierna för Väl Godkänd på hela kursen. Du får mycket beröm av din handledare för din kreativitet och ditt engagemang under vfu-perioden. Jag kan bara instämma i det omdömet också vad gäller ditt deltagande i seminarerna och innehållet i inlämningsuppgifterna. Du har bidragit på ett positivt sätt i våra diskussioner under seminarierna. Det har varit värdefullt att du delat med dig av dina kloka tankar och erfarenheter och dessutom har det varit trevligt ! Din fördjupningsuppgift fick VG men det antar jag att du fått meddelande om.


Lycka till med lärarjobbet framöver! Dina framtida elever kommer att må väl tillsammans med dig.

Vänliga hälsningar

Ulla

Inte helt fel, eller hur?! *stolt* Nu väntar som sagt PG III och examensarbetet och det ska bli JÄTTESPÄNNANDE!!! Jag var ut och hälsade på min lilla praktikklass i torsdags och jag blir bara så glad och varm i hjärtat av att vara med dessa barn. Jag har absolut valt VÄRLDENS BÄSTA YRKE!!!

Lillprins är nu helt fit for fight och fnular på om livet som vanligt. I tisdags var vi på ”inför skolstarten koll” på vårdcentralen med Filosofen och Lillprins var med. Hela vägen dit satt han och funderade en massa om läkare och doktorer. Detta bådar gott tänkte denna mamman och såg en läkarson framför sig. När vi kliver ur bilen så frågar jag därför; ”Du kanske ska bli doktor när du blir stor?” och ler stolt när jag inväntar det svar jag tror ska komma. Men icke! Lillprins tittar bara på mig som om jag var tappad bakom en vagn eller något och svarar bestämt: ” Nej, jag ska bli en Clown!”

Så var det med den saken!

Lillprins har även börjat intressera sig för storebrors Disney Cars bilar, även om det stora intresset fortfarande är djur. Filosofen lånar snällt ut sina bilar till lillebror och talar om vad de heter. Så en dag kommer Filosofen till mig och ser så där lite road ut och viskar förtroligt till mig: ”Lillprins ville veta vad bilarna hette och då berättade jag det och han sa efter mig hela tiden. Men när vi kom till Blixten och jag sa att den hette ”Blixten Mc Queen” så säger lillprins ” Jaha, Sixten Mc Flin” och nu tror han att den heter så. Filosofen fnissar och tycker att det är hur knasigt som helst, men säger inget till lillebror som nu stolt ropar ”och Sixten Mc Flin vinner!!!”. Han vill inte att lillebror ska bli kränkt eller känna sig dum, så därför spelar han bara med. Hur gulligt är inte det?!

Det är samma sak när vi går från dagis till parkeringen och de alltid ska tävla om vem som hinner först till bilen. Filosofen är ju mycket snabbare och skulle vinna hur lätt som helst. Ändå gör han samma sak varje gång, han springer jättefort och leder stort och lillprins halkar efter och börjar gnälla om att han vill vinna. När Filosofen nästan är framme så stannar han och springer på stället tills Lillprins sprungit förbi och blir den som vinner racet. Sen när jag sätter på Filosofen bältet så viskar han ” jag hade kunnat vinna om jag hade velat mamma”. Ja, svara jag alltid då, DET vet jag! Han har en medfödd pedagog i sig den pojken och ett hjärta av guld det är då ett som är säkert.

Han har ett mellannamn som är Fritjof och alla som hör det undrar hur i H vi kunde välja det. Men saken är den att det hette min morfar som var den snällaste, varmaste, vänligaste, klokaste man jag träffat (förutom min egen far och min egen man förstås) och därför ville jag att en av mina pojkar skulle få med sig det namnet och med facit i hand så kunde det inte hamnat mer rätt :) Min farfar som också absolut tillhör samma skara fick sitt namn (Johan) placerat som mellannamn hos min äldsta son.

Nu ska jag baka lite Rosa nötmaränger och lördagsmysa med familjen ;)

Dagens låt: Whitney Houston; Greatest love of all http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w

Inga kommentarer: