Dagens låt:

måndag 9 maj 2011

Det går framåt :)

Med vår nya lilla misse så har ”katteriet” här hemma blivit påverkat. Lilla Bu har fått för sig att våra 2 vuxna honkatter är mer eller mindre livsfarliga. Där hon växte upp fanns både mamman och pappan + syskon, men inga hundar… Trots detta är Lilla Bu inte nämnvärt rädd för hundarna. Nej, hon har till och med varit fram och nosat på dem och reser varken ragg eller ”morrar” när hon ser dem. Det gör hon däremot med BESKED när hon ser katterna.

De vuxna katterna är däremot väldigt nyfikna på den nya familjemedlemmen och har visat på ett enromt härligt sinnelag med en otroligt vänlig och ödmjuk inställning. De håller sig på minst en meters avstånd, rör sig i slowmotion och blinkar åt Lilla Bu, gäspar, tvättar sig, ligger på rygg, på sidan eller bara sitter helt lugnt i hennes närhet. Inte ett fräs eller ett ”gud vilken vidrig liten pryl” har förmedlats från dem, nej, de förmedlar bara att de skulle vilja tvätta henne, mysa med henne, leka med henne och ta hand om henne. Men än har hon inte köpt betet.

Hon har slutat morra och skjuta rygg, men hon håller sig fortfarande på avstånd, men springer efter de vuxna katterna så fort de går iväg, så nyfikenheten finns där. Jag tror bara att det är en tidsfråga tills hon har accepterat dem och ”flocken” är intakt. Det ska bli roligt och spännande att se hur det hela utvecklas.

Har uppmärksammat höjden av lathet… Varje morgon när jag kör barnen till skola och dagis så har jag noterat en bil som parkerat på en åker i närheten. I bilen sitter en hundägare med öppen dörr och läser tidningen. Runt bilen går hunden och uträttar sina behov… Men hjälp säger jag bara! Måtte denna person ha någon tillfällig funktionsnedsättning typ brutet ben eller nåt (man då borde han/ hon inte kunna köra bil) för annars tycker jag inte att personen i fråga skulle ha hund alls! Ta hunden i bilen ut till en åker, öppna dörren och släppa ut den och sedan sitta kvar och läsa tidningen… Ja, vad ska man säga?!

Jag och mannen tog en spontanfika på uteserveringen på ett av konditorierna nu på morgonen. Det var så ljuvligt att sitta där i lugn och ro i solskenet. Egentligen är jag ganska stressad just nu och har mycket som behövder göras med examensarbetet, men ibland måste man få lägga allt åt sidan och ta sig en liten guldstund i tillvaron…

Dagens låt: Cavatina; John Williams http://youtu.be/izNxtsC1b4k

Inga kommentarer: