Dagens låt:

söndag 29 maj 2011

God morgon världen!

Får börja med att önska alla mammor där ute ett stort GRATTIS och givetvis ett extra STORT GRATTIS till min egen lilla mamma!
Idag är det som sagt mors dag och självklart blev jag grattad på morgonen. I övrigt är jag fortfarande genomförkyld, den ger inte med sig ett tum vad det verkar som. Kan ha att göra med att jag inte har tid att vila förstås… Flitens lampa lyser och all ”ledig” tid , dvs. tid som inte ägnas på skolan med mina små raringar i förskoleklassen eller med mina små raringar här hemma, går till examens arbetet. Det är i stort sett klart, men en hel del finputs och justeringar återstår. Man kan egentligen putsa ihjäl sig på ett sånt här arbete, ord som går att ändra, meningsuppbyggnader, styckesindelningar, tillägg och borttag och så vidare. Någonstans måste man säga STOPP helt enkelt innan man petar ihjäl sig, men där är vi ännu långt ifrån, just nu genomförs bara förbättringar och ingenting annat. Ja, vår analys får vi inte riktigt till, så den måste bättras på en hel del, åtminstone i min åsikt. Men vi hinner, vi har ju lite mer än en vecka kvar innan den slutgiltiga versionen ska vara inne.

Vädret är allt annat än *YIPPIE*- regn,blåst och kallt. Det hade varit okej om man bodde på västkusten eller i Skåne eller nåt där man kan se ut över det magiska havet med all sin kraft, men inte här med vår lilla ”plaskdamm” till sjö. Inte speciellt magiskt…

Igår kväll när det var samma väder så fick jag en sån där känsla där jag gick tillbaka till min barndom och till mormor och morfars sommarstuga vid Bottenviken uppe i Norrland. Såna här kvällar gick det alltid ”Vita gäss” i viken och morfar tände en brasa i öppna spisen och tog en Whiskey och spelade Kinaschack med oss barn. Mormor satt och tittade på någon brittsik serie typ ”Herrskap och tjänstefolk” som gick på tv och det var bara en så där härligt mysig känsla… I framtiden vill jag också ha en sommarstuga med härlig känsla i , som jag kan ta mina barnbarn till och ge dem härliga barndoms minnen. Det var egentligen samma sak hos min farfar, där det såna här dagar eldades det i vedspisen och min faster bakade för fullt så det luktade bagarstuga i hela huset, inga dåliga minnen det heller. Nej, jag hade härliga somrar när jag var liten! Det är inget fel på mina barns somrar heller, men den där genuina känslan som fanns ”förr”, med den generationen, den är svår att få till idag. Det får nog bli i min lilla sommarstuga en vacker dag. En sommarstuga med vedspis och en gammeldags punchveranda (som min gammelfaster hade i sin sommarstuga) och så ska det vara så där lite gammeldags primitivt, ingen toppmodern inredning, utan det ska vara ”äkta och genuint”. Ja, så vill jag ha det…
Idag har småbuset simskoleavslutning och det ska blir spännande att se. Vi föräldrar har nämligen inte fått vara med under terminen, men nu blir det avslutningsuppvisning minsann :) Efter det får det allt bli en god morsdagsfika till hela familjen.

Dagens låt: Jag ska måla hela världen lilla mamma http://youtu.be/1rS70d5RLpM

Inga kommentarer: