Dagens låt:

torsdag 23 juni 2011

Midsommar står för dörren :)

Nu äntligen kan jag sätta punkt helt och fullt för mina studier denna termin. Min examen är nu helt klar. Fick i förrgår reda på att jag fick betyget VG på examensarbetet- känns KANOOOOON =D Gårdagens opponering gick bra och nu är det slutpluggat liksom och sommarlovet kan äntligen ta fart! Min kära lilla mor hade bakat en citronkaka åt mig som jag bara älskar för att fira det hela.

Hela familjen är nu på hemmaplan igen så det är fullt hus. Känner att jag är trött, riktigt TRÖTT!!! Det är väl det där med att när man väl slappnar av så kommer hela korthuset nedrasandes och hjärnan inser plötsligt hur trött den egentligen är. De som vet säger att tröttheten bara blir värre och värre under ett tag för att sedan återgå och man hittar tillbaka till balansen och piggheten igen. Längtar verkligen till dess ;)

Har nu varit och handlat i regnet inför midsommarhelgen och tagit en fika i staden på tu man hand med mannen *mysigt*. Lämnade in våran Brittiska korthårs katt till veterinären också. Hon hostade så konstigt när hon kom in på morgonen efter att ha varit ute en sväng. Fick för mig att hon satt något i halsen och eftersom vår veterinär har semester så fick de bli de underbara Distriktsveterinärerna istället. De är verkligen helt underbara, åtminstone de som vi har här. Fick genast en tid nu på förmiddagen. Hon sövdes och vi kunde passa på att handla under tiden. Det visade sig vara ett grässtrå som fastnat i gommen och gått upp i näsan, tydligen inte helt ovanligt. Grässtrået fick vi med hem i en genomskinlig vadderad liten påse samt kvittot på den betalade räkningen på 996 kr. Dyrt grässtrå det där, kanske ska rama in det ;) Men vi var glada över att ett djur valde att bli sjuk på en ”vanlig dag” när det inte var storhelg och jour, vilket annars brukar vara det vanliga och som innebär samma räkning fast X 3 (minst). Tack och lov för försäkringar, men denna hamnade givetvis under självrisken, men vi är glada för att det inte var något allvarligare. Djur kostar och det är något man måste vara medveten om innan man skaffar dem. Och vi går dessutom hellre till veterinären en gång för mycket än en gång för lite och det är alltid bra att åtminstone ringa dit och rådfråga om man är osäker. Idag märktes det klart att katten var väldigt irriterad och man vill ju att djuren ska må bra.

Tog denna bild på vårt lilla yrväder "Lilla Bu" när hon fick vara ute med mig en liten stund på gräsmattan nu i veckan. Hon får absolut inte vara ute själv än, det kommer hon inte att få vara förrän nästa sommar, men att sätta tassarna i gräset med matte tryggt vid sidan av kan vara lite lagom. Vi bor ju som sagt helt utan genompasserande trafik, vägen slutar vid vårt hus och det är bara vi som åker hit. Sjön nedanför huset och skogen på andra sidan huset, ljuvligt litet kattparadis med andra ord :) Och våra katter får bara vara ute på dagen när vi är hemma, annars är de inne och ALLTID på nätterna. 5 månader är hon nu, Lilla Bu, en riktig liten retsticka tycker de andra katterna, men otroligt söt och väldigt, väldigt charmig. Den orangea vattenkannan var en riktig höjdare eftersom flugorna gillade färgen och flugor var tydligen alldeles "lagoma" små föremål att försöka fånga (även om hon inte lyckades):
Midsommarhelgen kommer att firas i familjens tecken med dans och allt det där andra traditionella som ingår. Bor ju i Dalrna så här är vi i Midsommarfirandets Mekka! Hoppas på bra väder men kan nöja mig med åtminstone uppehåll :)
Önskar er alla en riktigt trevlig midsommar!
Dagens låt: vackra Sverige och svensk folkmusik http://youtu.be/3nk4CFlsjLE

Inga kommentarer: