Dagens låt:

lördag 12 oktober 2013

Studier och andra värdsliga saker

Trodde inte att det skulle hända just nu, mitt i allt annat som sker i livet, att studierna skulle kännas ROLIGA!!! Men så är faktiskt fallet!?!? Tror iofs att det beror på att de ger en välbehövlig mental paus. I studierna är man liksom helt där och då och ämnet jag skriver om är dessutom något jag brinner för och vill förstå. Således går examinationsuppgiften riktigt bra för stunden. Gillar dock inte att vi är begränsade till 5 sidor, för då måste man hela tiden ransonera med språket och begränsa uppgiften rätt duktigt.

Grannen (som läser till sjuksköterska) har också plugghelg, så vi tog en gemensam tepaus under förmiddagen. Har ju berättat om den fantastiskt händige granntomtemannen förut, och nu har han varit i farten igen!!! Hela nedre och övre hallen i deras hus har han gjort om, med vit vågrät panel, tapetserad fondvägg,  laserad trapp och en walk-in-closet i sovrummet. Avundsjuk…jag?!.... nej då… FETSTOR Pinnochionäsa!!!! Jag har ju en million kalasbra ideer för vårt hus, men ingen superhändig man som kan genomföra dem för materialkostnad… Får suckande stå vid sidan av och se hur grannfrun (som har ett likadant hus som vi) får alla sina inredningsdrömmar genomförda. Det blir liksom att alla skavanker som finns verkligen lyser när jag kommer hem efter ett sådant besök och frustrationen över att mina idéer inte kommer att bli verklighet gnager på insidan *tycker liiiiite synd om mig själv*…
Men, det är materialistiska skitsaker i det stora hela och om man tittar på livet i övrigt så finns det inte mycket att önska, så jag ska vara glad för allt det jag faktiskt har och som är av större betydelse!
Vädret idag är så strålande som det bara kan en vacker höstdag som denna och egentligen borde man väl vara på långpromenad i skogen med hundarna. Men tid är det inte så gott om och det gäller att smida medan järnet är varmt och jobba på med studierna när det väl flyter. Hundarna skuttar runt ute i trädgården för stunden och njuter gott av det med, även om det inte slår skogen någon dag i veckan.  Barnen sysselsätter sig själva för fullt och på helt eget initiativ. Syskon är oslagbart att ha, då finns det alltid någon att vara med och göra saker tillsammans med. De har ju också växt upp med en studerande mamma, så att jag sitter fokuserad i studier ser de inte som något konstigt utan fullständigt normalt. Turligt nog har jag en ”stänga av knapp”, där jag kan koppla bort alla ljud och störande moment runtomkring, trots att jag sitter mitt i smeten. Barnen vet också att jag gör det och kommer därför alltid fram och lägger handen på axeln när de vill ha min uppmärksamhet. OM det händer saker utöver det vanliga ”pratsurret, tv:n, spel, lekar eller annat” så störs jag naturligtvis av det, men det händer inte så ofta.
Så mycket sortering har det inte blivit tyvärr. Känner att ska man dra igång det så måste tid finnas. Vill ju inte bara ”dutta” detta i all evighet, utan det är ett projekt som ska startas och färdigställas på helst en och samma dag. Vi får se om det blir tillfälle mellan kuserna nu i slutet av månaden. Kloker erbjöd sig att göra det, men hon har absolut INTE samma sorterings och placeringsstrategier som jag, utan ett för mig helt ofattbart sorteringssystem, så jag skulle antagligen hitta mer i mina garderober nu innan de är sorterade, än när hon gjort det åt mig J Nej, det måste vara MIN garderob och MITT system, annars kan det vara.
Hoppsan, ser att klockan redan är efter 13 och jag har inte ens ätit frukost än. Tiden springer iväg när man är inne i studierna… Bäst att fylla på med lite energi. Ha en bra helg!

Inga kommentarer: