Dagens låt:

torsdag 3 mars 2011

Blandad kompott :)

Nu är äntligen delexaminationen inlämnad och klar. Nu väntar bara betyget…

Vi har sol och takdropp så vårkänningen är på TOPP! Tyvärr är det som vanligt lite si och så med orken… Hade dessutom känning av Gallan härom natten. Har aldrig haft det förut, men alla symptom stämde. Det i kombination med att jag för det mesta äter GI och då dagligen saker som äpple, paprika, gul lök, gurka och ägg, saker som tydligen retar gallfeber *tihi* på gallan, så är väl diagnosen rätt trolig. Har nu bytt ut dessa saker ur kosten och hoppas att gallan håller sig på mattan framöver.

Idag har jag tillagat färsk torskfilé till lunch med en hemmagjord Creme Fraiche röra med röd stenbitsrom och Kungskrabba i + en sallad på färska Champinjoner. Det var gott kan jag lova! Fisken riktigt smälte i munnen. Mer fisk åt folket!!! Skulle väldigt gärna ha en fiskrök och få äta färsk rökt fisk emellanåt… Men mer fisk, DET har jag lovat mig själv att det ska bli! Gallan gillade tydligen inte heller ex. Grillat kött, som var svårsmält, så då kan väl en härligt god fisk vara ett bra substitut!

Filosofen har förresten tappat sin första tand och det är han mäkta stolt över! Tandfen har varit och hämtat den också och lämnat den utlovade pengen :). 3 lösa tänder till har han så snart blir han både rik och tandlös och får den berömda 6 – årsgluggen fram i munnen ;)

Gammelkatten är det väl lite si och så med. Han äter som han ska, men fortsätter ändå att magra ur… Sover mycket gör han med och de sista dagarna känns han inte riktigt i form. Han kräks varje natt åtminstone en gång, något som veterinären sade var vanligt med katter som har problem med levern. Men så igår for han runt och lekte i hallen och imorse låg han på badkarskanten när jag badade och pratade och ”tjålade”. Han har även fått gå ut om han vill, nu när det blivit lite varmare, men han är bara ute någon enstaka minut och vill sen in igen. Det är så himla svårt att veta hur han mår egentligen… Han verkar inte ha ont eller lida, men det är något som inte är som det ska. Vi ska bestämma ny tid hos veterinären för ny provtagning, så att vi ser var levern är på väg. Nu har han ju ätit bara proteinfattigt foder i över en månad nu, så något borde provet visa kan man tycka. Önskar så att han själv kunde berätta… *Plutten*

Jo, så var det ju en annan sak, fick nyss ett mms från Butter som tydligen hade… rakat av sig håret igår… *suck* Vet inte riktigt vad jag ska säga, visst det finns värre saker och det kändes lite som att det hade varit en ”fyllegrej” och själv skrattade han bara åt det. Men ändå… Han som alltid haft så fint hår, fattar ingenting?! Ja, allt vet man inte och allt kan man inte heller förstå. Han är 18 år och killar kanske tänker helt annorlunda än vi tjejer, ja, åtminstone vissa killar då… Huvudsaken är ju att HAN är nöjd och gillar det. Här är hur som helst bilden:
Nej, nu ska jag njuta lite av lugnet innan det är dags att ta tag i nästa studie uppgift :(

Dagens låt: Beatles; Shave it... jag menar Shake it up baby now eller Twist n shout som den egentligen heter ;) http://www.youtube.com/watch?v=pVlr4g5-r18

Inga kommentarer: