Dagens låt:

onsdag 27 april 2011

Fågelloppor och inkompetenta Apotek!!!

I flera dagar nu har jag varit på jakt efter Frontline för katter. Tydligen är det slut hos leverantören *suck* Om det bara gällde fästingar så skulle det inte vara någon fara eftersom vi borstar igenom katterna varje kväll, men nu har Klokers maffiga skogishane drabbats av fågelloppor! Ingen rolig historia direkt och vi har varit med om den förut. De kan inte föröka sig annat än på fåglar så de blir tack och lov inte fler, men de som finns biter även människor och lämnar efter sig stora myggbettsliknande röda svullnader som kliar nåt helt enormt. Då Kloker alltid har sin katt hos sig på nätterna så är smittan lokaliserad endast där än så länge i och med att katterna sommartid är ute hela dagarna och med nöd och näppe går att få in nattetid. Kloker har blivit rejält biten och sanerar på sitt rum varje dag, men det hjälper föga när inte själva katten blir ”sanerad”.

De små fågellopporna är supersnabba där de far runt i pälsen på katten och svåra att plocka bort med fingrarna och Klokers katt har dessutom en päls som heter duga…

Apoteket har varje dag LOVAT att det kommer imorgon, men idag gav de ingen som helst garanti längre, för det kunde tydligen dröja REJÄLT innan det fanns på plats igen. Frågade ÅTERIGEN om det inte fanns något annat medel man kunde använda mot de små odjuren och idag var det en ny person jag frågade och hon svarade glatt ”jomenvisst”!!! Hon går in bakom själva apoteksdiskarna och bak i lagret någonstans och kommer ut med Frontline comp!!!??? Biter inte lika bra på fästingar (bara 2 veckor) som vanliga Fronline men 4 veckor på loppor och löss.

JAHA… varför informerade ingen av de andra att detta medel fanns när jag frågade???!!! *suck, suck, supersuck* Blir så HIMLA IRRITERAD!!!
Tror vi behöver ett till Apotek i denna stad så det blir lite konkurrens som leder till service anda och ordning på torpet! Detta Apotek tillhör Apotek hjärtat, kanske är Kronans droghandel bättre?! Himla irriterande var det hur som helst. Det är som att fråga efter Panodil för huvudvärk och de bara krasst konstaterar att det är slut och låter kunden gå därifrån med sprängande huvudvärk trots att hyllorna bakom kassan är fulla med Alvedon! NÖTTER!!!
En positiv sak (tror jag) är att Kanadagässen fortfarande inte synts till *hoppar och skuttar*. Tänk om de valt att flytta, vilken lycka!!!

Idag är mannen och Butter på resa genom Sverige. De är på väg till Småland där Butter sökt Fritidsledarutbildning till hösten. De ska besöka 2 utav skolorna och prata med lärare och titta på boenden. Det verkar vara toppenställen och väldigt engagerad personal. Som det verkar just nu som kommer bägge de stora grabbarna att flytta iväg ut i Sverige till slutet av sommaren. Butter till Småland och Trötter till Luleå. Då får denna mamman många skäl till att göra små helgutflykter både hit och dit :)

Idag är värmen på väg tillbaka igen *härligt*. Hundarna njuter av att kunna gå in och ut som de vill genom den öppna altandörren och katterna ser man som sagt bara på morgonen när de släpps ut och på kvällen när de motvilligt kommer in igen. Annat blir det ju vintertid när de oftas inte sätter tassen utanför dörren ens. Kanske bidrar detta till att saknaden efter Dickens blir större, han var ju den av katterna som alltid var i närheten och även fanns inne bitvis på dagarna denna vår. Nu är det bara tomt och ”kattlöst” dagtid…

Nu väntar nybakad äppelpaj och vaniljvisp ute på altanen i solskenet. Inte helt fel ;)
Dagens låt: Hörde denna på radion i morse och den är en riktig gammal goding, så den bjuder jag på idag :) Patty Smyth och Don Henley; Sometimes love just ain´t enough http://youtu.be/qdzbjUWu2VU

Inga kommentarer: