Dagens låt:

onsdag 13 oktober 2010

3 är alltid en för mycket...

Lilltjejen har nu hamnat i en sån där olycklig ”3 samhet” som oftast inte funkar med just tjejer… Hon och bästa kompisen har hela tiden lekt med ”alla” som velat vara med i skolan och sedan i våras så är de numer 3 som håller ihop. Men så vill nummer 3 att Sessan nu ska utgå, så hon får ha andra kompisen för sig själv. Detta förmedlar hon skickligt och subtilt med små gliringar, miner eller annat. Aldrig rakt ut att ”du får inte vara med” utan mer att om Sessan kommer så säger hon till den andra flickan att ”kom, vi går och gör något annat”. Detta har kommit smygande sakta men säkert och vi har sett det och försökt motverka det, men idag så var Sessan ledsen när jag hämtade henne och berättade att hon kände sig jättemycket utanför och hade ont i magen.
Känns tufft i lilla mammahjärtat. Hon har på eget bevåg valt att vara med de andra tjejerna i klassen istället, men då blir bästa kompisen ledsen och tycker att Sessan är dum som inte vill vara med henne och nummer 3. Bästa kompisen hamnar ju också i kläm liksom… Nummer 3 är ju inte dum mot henne, bara mot Sessan. Svår situation… Hur än Sessan gör så blir det fel.

Ringde i vilket fall som helst klassens lärare idag och berättade läget. Hon skulle prata med alla tre tjejerna imorgon, så vi får väl se hur det blir efter det. Det brukar ju vara 50/50 åt vilket håll det lutar efter ett sådant samtal. Sessan har många fler kompisar, så hon är allt annat än ensam, men hon gillar ju sin bästa kompis, och bästa kompisen gillar henne. Men någonstans är det sunt av Sessan att bara backa ur situationen istället för att börja bete sig som nummer 3. Men någon enkel situation är det inte. Ja, vi får se hur det går. Sessan ville inte leka med bästa kompisen i helgen som kommer, trots att det var bestämt sedan tidigare. Hon säger själv att hon vill ”ta en paus” från ”dem” (bästisen och 3:an) och leka med andra ett tag. Jag tror hon gör det för att det är det som gör minst ont i själen. Inte är det roligt att vara hos bästa kompisen en hel helg och ha jättekul och sedan komma tillskolan på måndagen och bli tillplattad av nummer 3 och känna att man inte får vara med.

Lilla hjärtat… Men hon har bestämt lek med en annan mycket populär kompis i helgen istället, så det blir nog bra ändå. Jag tycker hon är strong som ändå jobbar på att ta sig ur situationen istället för att bli kvar där och få känna sig liten och otillräcklig. Hon är så bra min lilla Sessa!!! En väldigt klok och snäll liten tjej :)

Dagens låt: Rascal Flatts; Winner at a loosing game http://www.youtube.com/watch?v=rF7XVM6et9s

2 kommentarer:

Mamma Ann sa...

Tyvarrsablirdetsa har ibland men hon ar ju en liten fin tjej sa det loser sig nog. Blev det varre efter innebandyn, hoppas inte att hon tappar sugen. Krama om henne fran mig

Cilla sa...

Ja, jag tror att nummer 3 blev ännu mer ivrig i att skjuta bort Sessan efter att hon också började med innebandyn. Den var ju det som kompisen och nummer 3 hade för sig själva innan... Vi får se hur det går idag efter samtalet. Ska krama henne från dig, hälsa alla där borta!
Kram Cilla