Dagens låt:

söndag 3 oktober 2010

Söndags update :)

Intensiva dagar gör att bloggen förbises en del tyvärr. Men det kommer att bli bättre hoppas jag.

Dagarna som gått har det varit diskussioner med dagis som slutligen gick med på att vi får vara med och trygga upp Lillprins på dagis och slipper den hårda ”gråt och skrik” metoden. Kan fortfarande inte riktigt förstå varför man som förälder måste argumentera sig till det och hävda sig bestämt för att få igenom det. Att ”gråt och skrik” metoden är ett första handsval är och förblir ett pedagogiskt mysterium för mig. Borde man inte prova alla ”snälla” metoder först och ha den tidigare nämnda som sista utväg?! Känns i vilket fall som helst superskönt att vi fått igenom det vi ville och magkänslan inför det är 100 % rätt. Lillprins gick GLAD till dagis för första gången på länge i fredags när pappa skulle vara med =D
Att dagen får börja positivt måste ju vara en grundsten i att barnet upplever dagis som positivt och roligt, eller hur?! Men, ja… jag vet att man genom att hävda sin rätt till en annan metod också trampar alla andra föräldrar på tårna som mer eller mindra motvilligt gått med på ”gråt och skrik” metoden. Hoppas ändå att vi blir fler som sätter ner foten och ifrågasätter den framöver!

Igår var jag och Sessan och hälsade på en av sessans bästa kompisar som flyttade härifrån för några år sedan. Hon bor i en jättehärlig familj och det är så kul att se att de trots att de inte setts på jättelänge, bara hittar tillbaka till varandra ändå och det är som att ingen tid förflutit alls. Känns varmt i hjärtetrakten ;)

Mamman i familjen föder dessutom upp underbara Sibiriska katter och en av dem har färgen ”blå” och den är den vackraste katt jag sett. Jag såg henne när hon var 5 veckor också och gissa om det var ett sjukt sött litet nystan!? Drömmen är att skaffa en blå ”Sibbe” längre fram, men till dess får jag njuta av att titta på deras underbara katter och kattungar som dyker upp emellanåt. En helt fantastisk kattras med mycket karaktär och integritet och Monica är väldigt duktig och seriös som uppfödare och jag lär mig massor vid varje besök hos dem :) Hennes man är också jättetrevlig och det blir många roliga och intressanta pratstunder med glada skratt. Tack återigen för en trevlig dag hos er! Vill ni se de fantastiska katterna så finns hennes hemsida länkad här på vänster sida i bloggen.

Idag ska jag göra färdigt mitt projekt till förskoleklassen. Det är början på ett temaarbete som jag ska hålla i där. Ni får se bilder när jag är färdig ;)

Dagens låt: Brad Paisley; Find yourself http://www.youtube.com/watch?v=XxXY2-44bCs

1 kommentar:

Monica sa...

Å, tack för dina snälla ord. Känner mig nästan generad.

Det var jättekul att ni kom och hälsade på och hoppas att ni snart kommer igen!