Dagens låt:

onsdag 30 juni 2010

Ambulerande förvaring och jätteglassar

Inte världens bästa natt direkt :( Lillkillarna hade problem att sova på grund av värmen och även om det var mycket svalare i sovrummen än i resten av huset så hjälpte tydligen inte det. Det slutade med två små killar i min säng som har knölat och vridit och vänt HELA natten. Filosofen är dessutom snuvig på nätterna och har så varit den senaste veckan. Han vaknar flera gånger och ber om något att dricka. På dagarna är snuvan puts väck, så vi börjar misstänka allergi. Vi har inga katter i sovrummen så det kan inte vara dem, men både mannen och Trötter har pollenallergi så troligtvis är det något åt det hållet. Vi får se var det tar vägen. Men det finns ingen tid till att lulla runt här och vara trött. Nej, det är bara till att ta tag i dagens uppgifter trött eller ej :)
Denna vecka agerar vår Chrysler som ambulerande förvaring åt Trötter med vänner på Peace and Love festivalen. Ja, Butter är också där men han har alla sina saker hemma hos en kompis som bor i Borlänge. Trötter med vänner har inga såna kontakter och att lämna saker i tältet och gå därifrån är ju som att säga ”varsågod” liksom. De är dessutom där med 2 olika gäng och vill inte behöva ha koll på varandra så därav lämnar Trötter med kompisar inga saker hos Butters kompis. Butter hade inga saker i tältet förra året men fick ändå sina skor stulna medan han låg och sov… Meningen med en festival är väl inte att sitta och vakta sina saker i ett tält, man ska väl uppleva, träffa människor, se alla band och gå runt och se allt annat som finns på plats, och eftersom det inte fanns några andra lösningar så agerar vi ambulerande förvaring istället och kör upp dit en gång / dag så grabbarna kan lämna av saker och hämta nytt. För mig så kommer mina barn i första rummet och även om detta innebär hackade dagar och grinigt småbus så är det ändå värt mödan! Och småbuset får ju vanligtvis all uppmärksamhet som finns av världens bästa storebror Trötter, så nu är det inte mer än rättvist att de får bjuda igen lite :) Och det tar ju faktiskt inte hela dagen så det blir tid över till både bad och lek trots att mannen jobbar och jag är solokvist om ansvaret. Allt blir vad man gör det till…
Nej småbuset tycker verkligen inte att detta är någon höjdare! Åka bil i hettan istället för att ligga i sjön är årets nedköp i deras värld. Igår mutades de med glass som vi inköpte på det berömda ”Lappens” gatukök i Hedemora. Bägare tyckte jag lät som en ideal idé att kunna äta i bilen och de är ju så stora att de vill ha varsin. Jag valde således den ”vanliga” bägaren och inte den stora. Tydligen så ingick här 4 kulor och jag tänkte att de orkar nog bara tre, men då är det väl så. När jag får den första bägaren placerad framför mig så håller ögonen på att poppa ut. Ni vet när man köper kulglass och får en kula i en strut… dessa kulor var 4 – 5 ggr större och bägaren framför mig innehöll med garanti mellan 0,7 och 1 liter glass!!! Jag skyndade mig att säga att hon inte behövde ta så många kulor i nästa. Då tog hon ”bara” tre, men ökade då storleken på dessa så mängden blev densamma som i den första. WOW, vad annat kan man säga?! Inte ens 15 % av glassen åts upp på min och barnens glassar, men Kloker tryckte hela sin *imponerande* och nästa gång kommer jag att be om EN bägare fördelad i TRE stycken bägare och jag kan gärna betala en slant extra för de två tomma bägarna. Men för er som är glassmonster liksom Kloker, så kan jag inte annat än rekommendera stället, bägaren kostade dessutom bara 25 kr!
Projekt simma en kilometer om dagen går finfint! Har ändrat målsättningen lite, från ”en kilometer om dagen innan frukost” till ”minst en kilometer om dagen helst innan frukost”. Vissa dagar har det varit så kallt på morgonen att jag bara inte ids att gå ut och slänga mig i vattnet. Då har jag gjort det senare på dagen istället och ibland simmar jag några extra längder bara för att det är så skönt.

Dagens låt: Bon Jovi; It´s my life http://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE

Inga kommentarer: