Dagens låt:

lördag 26 juni 2010

Ja, vad ska man säga?!

Har kommit igång med morgon simningen nu. Målet är att simma en kilometer varje dag innan frukost och hittills har det fungerat fint! Men, så idag visade termometern 11 grader och idén av att frysa INNAN man kliver i vattnet känns allt annat än lockande. Nog för att vattnet då är varmare än luften, men fryslort som jag är så backar jag här… Tror jag, har inte riktigt bestämt mig än och tiden är ju arla, så det finns rum för förändringar.
Idag blir det familjeutflykt! Vi ska åka Rodel, ja, alla utom jag. Not my cup of tea. Jag står så gärna och är jackhållare längst ner och njuter av att se de andra ha roligt när de susar ner för backen. Jo då, jag har åkt, men jag förstår inte riktigt grejen då jag är både höjd och farträdd (påminner om vattenrutschbanor som jag haft negativa erfarenheter av) och bromsar hela vägen ner. Var i ligger då poängen?! Sessan som åkte med mig sist tjatade hela vägen ner om att ” Mamma, släpp spaken!” (bromsen) och konstaterade efteråt att mamman ville hon inte åka med igen för det var supertråkigt! Killarna som sköter Rodeln står med Walkie- talkies högst upp och längst ner för att ha koll på att det inte är mer än en åt gången i banorna hade sagt när vi åkte ” du kan hålla alla där nere för detta kommer att ta tiiiid”. Något som jag fått höra av Butter och Trötter både en och 20 ggr. Såldes är det jackhållare och glassköpare som är min uppgift idag, även om jag misstänker en kupp om att få upp mig i banan igen – men GLÖM!!! En god middag på restaurang blir det också och lite kul evenemang på Rättvikstravet när vi ändå är i närheten. Förra gången vi var där så vann mannen en ganska rejäl summa, undrar om det kan hålla i sig?! *hoppas* Jag som har en taktik som går ut på att spela på namn eller snygga hästar vann också 500 kr på 50 satsade på en snygg häst, så det funkar faktiskt (en gång på 10 000). Eventuellt dyker mamsen med sällskap upp där också (en kusin till mamsen som bor i Boden och är här med sin nya kärlek och hälsar på). Full rulle med andra ord!
Damen som var här i torsdags ang. feriebarn var en gullig liten dam. Men det som var tragiskt att höra var att det vara bara TRE stycken som hade hört av sig om att ta emot barn och av dessa tre hade nu en hoppat av för hennes tonåringar ville inte. Så, nu är vi 2 ynka hem som är villiga att göra en insats för dessa barn. Både skrämmande och pinsamt!!! Har läst på lite om stället i Lettland som barnen kommer ifrån och det är väldigt fattigt med hög arbetslöshet. Röda korset har en verksamhet för barn just där på grund av den extrema fattigdomen och denna stad är vänort till vår lilla stad 1,5 mil bort och när man hade frågat dem vad man kunde hjälpa dem med så var detta en av två saker de bad om; att vi skulle öppna våra hem för att ta emot barnen några veckor. Nu blir det typ 3 barn utav alla som får åka… Optimistiska lilla jag trodde att det åtminstone skulle finnas 15 – 20 hem som var villiga, men icke. Så himla tragiskt egentligen. Visserligen har kommunen gjort en urusel insats för att få till detta. En pytteliten annons i ett av de lokala reklambladen i slutet av maj och då har de flesta redan planerat sin sommar och har därför kanske svårt att få till det. Dessutom har de fortfarande inget datum på när barnen kommer. Otroligt dålig organisation och de har ändå vetat detta sedan december. Det är bara att hoppas att det verkligen blir av och att man sedan följer upp det med en bättre insats inför nästa sommar och då får hit fler barn.
Såg en SJUKT BRA film häromdagen som jag bara måste rekommendera: Shutter Island. Hamnar absolut på min 10 i top lista och den mina vänner är inte lätt att komma in på. SE DEN, SE DEN, SE DEN!!!

Dagens låt: Pat Boone; Speedy Gonzales http://www.youtube.com/watch?v=O0p9qMUSIgc

Inga kommentarer: