Dagens låt:

fredag 18 juni 2010

Café snusk!

Var och gick i den lilla staden 1,5 mil härifrån häromdagen. Passerade då av en tillfällighet en ”bakgata” där, till min stora förvåning, någon hade öppnat ett café! För det första så är denna lilla stad lååååååångt ifrån ett café Mecka. Centrum är ganska platt och tråkigt och ingen utsikt eller större skönhet att fästa ögonen på. Staden har redan 2 konditorier och ett Wayne´s Coffee så det finns egentligen inget behov av fler caféer.
Till saken hör ju också att detta låg på en ”bakgata” med utgång till en gammal knöcklig parkering som sett sina bättre dagar. Kunde ha varit supermysigt om det varit Gamla stan i Stockholm, men... detta är allt annat än det! Det man ser genom dörren när man passerar är mörkt och murrigt och allt annat än fräscht och gästvänligt.
Det som fångade min uppmärksamhet från början var ”uteserveringen”. Visst det kan vara charmigt med lite olika saker som ett hopplock, men detta var bara smaklöst. Olika bord och stolar med olika dukar. Stolarna var såna där gamla skolsalsstolar från 60/ 70 talet med sprucken faner som man får stickor i baken av om man sitter på, mysigt värre – NOT! Det och gamla stolar där sitsen är lindade plastlinor a´la tvättlina och hela uppenbarelsen är vingligt parkerad i nedåtlut på den gamla parkeringen.
Ut kommer nu ägaren till detta café, en man i 40 års åldern. Han har en gammal fiskehatt med 70 tals mönster på sig som garanterat sett bättre dagar, en knall orange t-shirt som tappat både form och funktion samt ett par otroligt smutsiga jeans med säckiga knän. På fötterna har han ett par urtrampade Flip – flops och fötterna… ja, de var lika svarta och smutsiga som Flip- flopsen. Redan här har jag för länge sedan konstaterat att detta är inget café jag någonsin kommer att besöka men när ägaren böjer sig framåt och torkar av ett bord och visar ca. 10 cm av stjärtspringan, ja, då är det skrivet i betong!
Hur i hundan kan detta café existera och VEM, ja, VEM fikar där?!
Föredrar egen frukost på altanen med utsikt över sjön...
Dagens låt: Roxette; Milk and toast and Honey http://www.youtube.com/watch?v=bgC14f2Fgfk

Inga kommentarer: