Dagens låt:

söndag 5 september 2010

Varm i hjärtat...

Har under de senaste dagarna haft en mail korrespondens (fint ord va?!) med den andra Lettiska flickan som var här i somras, men som bodde i en annan familj. Trots det så tillbringade hon och flickan i den familjen 3 dagar här hos oss, så vi lärde känna dem med.

Denna Lettiska flicka är fascinerande att ”lyssna” på. Hon är så glad över sitt liv, trots att det är väldigt, väldigt fattigt oh hon avgudar sin mor mer än någonting annat. Igår frågade jag henne om det var något speciellt hon önskade sig till jul och detta blev svaret:

We are celebrating Christmas, baking pies and gingerbread mom trying to feast we had, but sometimes the money and Nau to celebrate. my mom is a lover of everything in this world, I love her so.

Ja, vad ska man säga?! Det hon försöker säga är ju att hennes mamma älskar allt i hela världen och att hon försöker göra “juligt” och fest, men att ofta räcker pengarna inte till. Ett svenskt barn hade om de fått min fråga skickat en lååååång önskelista. Denna lilla flicka vill bara göra mamma glad och hjälpa henne att fixa jul och festkänsla… Gissa om det kommer att skickas en stor kartong med juliga saker från denna adress till hennes adress i början på december!!! Har ni något att bidra med, pynt eller annat som bara ligger där år ut och år in men aldrig används, så vet ni vem ni kan ge det till. Alla bidrag är välkomna.

Denna lilla flicka (11 år) har dessutom 7 (S J U) yngre småsyskon, den minsta under året som hon älskar också. De lettiska barnen som var här i somras fick 500 kr från Lions till fickpengar och denna flickan använde det mesta av sina till att köpa presenter till familjen.

Har precis gjort i ordning ett paket fullt med pyssel, godis och annat som imorgon ska få åka iväg till henne och hennes familj i Lettland.

Om alla vi som sitter här och klagar över våra futtiga små liv, faktiskt tar och ser oss omkring, så är vi otroligt lyckligt lottade i de flesta fall. Och nog har vi väl råd att hjälpa våra medmänniskor. SÅ LITE GER SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ MYCKET!
Barn är och förblir det underbaraste som finns oavsett var på jorden de befinner sig!!!

Dagens låt: Tänkvärd låt... George Michael; Praying for time http://www.youtube.com/watch?v=6b2ZXKX9NSY

Inga kommentarer: