Dagens låt:

fredag 15 juli 2011

Hårdhandskarna på :)

Vi håller ju som jag tidigare berättat på att göra iordning 2 av rummen på övervåningen till småpojkarna. Det är Butter och Trötters rum som ska göras om nu när de flyttar. Butter är ju målare och därför är det också viktigt att allt hinns med innan han flyttar i början av augusti, eftersom han är den som ska sköta själva målningen och tapetseringen. Tillsammans hade de stora grabbarna kommit överens om att de skulle börja med Trötters rum, vilket då förstås krävde att han städade och plockade ur rummet. Detta skulle han ha börjat med för över 14 dagar sedan, men än har bara en liten del av avtalet hållits. Ja, Trötter har tömt ur allt han har i rummet och slängt det på golvet i en salig röra tillsammans med skräp och annat. Där har det sedan blivit liggandes trots påtryckningar. Idag tröttnade mamman i huset ur och numer står Trötters rumsinehåll i säckar ute på bakre altanen, med skräp och allt :) Livet är tufft ibland och det lär han märka när han nu ska försöka hitta på sina olika saker… Och om han inte tar sig tid att rensa ur dem innan han flyttar så kommer SAMTLIGA säckar att flyttas med till hans nya lägenhet. Tough love tror jag att det kallas ;)
(som vanligt kan ni klicka på själva bilden för att se den i ett större format)

I övrigt har vi härliga sommarlovsdagar. Det är bara jag och småkillarna hemma på dagarna och det är hur lugnt och fridfullt som helst. De sysselsätter sig för det mesta själva med att rita, leka, titta på tv, blåsa såpbubblor, hoppa studsmatta, titta i böcker, bygga bil och tågbanor och 1000 andra saker. Det är helt underbart ljuvligt för oss alla tre som bara tar dagarna som de kommer och myser runt här hemma. Idag bjuder moder natur på regn, men vad gör väl det, det är lika mysigt ändå! På förmiddagen var jag tvungen att åka in till stan i ett ärende och bägge pojkarnas respons blev : ”Neeeeej, måste vi?!”. De ville så mycket hellre bara vara hemma och mysa. Undrar hur detta ska gå när väl dagis och skola sätter fart… Fast, jag kände egentligen som de, jag hade helst också sluppit att åka in till stan :)

Lite eremit blir man ju och jag trivs med det. Så här några veckor på sommaren tycker jag att det bara är skönt att få vara 100% familjen och inte en massa stad och folk överallt. Det är verkligen livskvalitet detta och det är så härligt att se att småkillarna också verkligen njuuuuter av lugnet. På så sätt bor vi ju helt rätt där vägen slutar och inga kör förbi. Man kan liksom stänga av världen så mycket som man vill. Men det är verkligen att varva ner och det är SÅ behövligt, det kommer snart en höst som kommer vara full med tidspassande och skjutsar hit och dit. Det gäller att ta vara på lugnet och verkligen njuta av det när det erbjuds!

Dagens låt: Pointed sisters: Dare me http://youtu.be/vPTwcwA6vuk

Inga kommentarer: