Dagens låt:

lördag 9 juli 2011

Tillbaka från Liseberg

Göteborg visade sig väl inte från sin bästa sida direkt med regn HELA eftermiddagen, men för barnen spelar det ingen roll om det är sol eller regn, det är ju LISEBERG!!! Den stora fördelen med regn är att alla köer till attraktionerna försvinner och istället för att vänta en timme i kö så kan barnen bara åka sina favoriter om och om igen utan att behöva vänta. Toppen med andra ord! Bilder kommer imorgon eller nåt…

Maten intog vi ”som vanligt” på Hamnkrogen som är en av Göteborgs absolut bästa restauranger med mat och service i värdsklass!!! Tur att vi inte bor närmre för då skulle det bli stora hål i plånboken!
Hotellet var väl ”si så där” och vi kommer inte att välja att bo där igen. De hade t. ex en fånig regel om att hotellpoolen fick bara användas av personer över 16 år eftersom deras spa anläggning låg vägg i vägg med poolen och barn kunde störa… Fönstren hade ingen barnsäker spärr utan man fick sätta en pinne som höll upp fönstret mellan karmen och fönstret. Fönstret var hur tungt som helst och om ett barn slog till pinnen och hade fingret ivägen så skulle fönstret med garanti krossa fingrarna när det slog igen. Vansinne!!! Och det fanns fler brister... Nej, det blir de gamla välbeprövade hotellen igen nästa år har vi beslutat.

Men det var en lyckad resa och barnen hade jätteroligt! På väg hem stannade vi till i min uppväxtort och hälsade på mina kära vänner där och blev bjudna på lunch och fika. Det är ALLTID lika trevligt och man känner sig ALLTID lika välkommen!!! Det spelar liksom ingen roll om de redan har huset fullt i folk, det finns alltid plats för fler :)

Nu börjar mannens hektiska arbetsperiod där man kan räkna dagarna han kommer vara hemma innan skolorna drar igång igen på ena handens fingrar. Inte så kul alla gånger, men det är hans jobb och det som han är allra bäst på. Sommaren är den period han arbetar allra mest och därför var det också skönt att vi kom iväg på en utlandssemester i maj hela familjen och att vi kunde åka en liten minisemester nu.

Lillprins har under en tid nu haft en period där han ska slå in olika saker. Han har dessutom bestämt att detta ska göras med toalett papper vilket leder till att det allt som oftast dyker upp mumifierade föremål lite här och där. En annan effekt är att när man sitter på toaletten så finns det inget papper… Har nu börjat förvara hela balar i badrummet för att motverka det sistnämnda. Vi hann bara innanför dörren idag så började det dyka upp mumifierade Lisebergskaniner överallt :) Vi antar att det är en del av utvecklingen som kommer att gå över så för stunden låter vi honom hållas.
Är fortfarande hög på att jag fått min drömtjänst!!! Jag ska få göra det som jag älskar att göra och dessutom vara med och påverka saker till det bättre och göra skillnad för barn och ungdomar. Det känns verkligen som allt jag gjort hittills har haft en mening och lett fram till detta. Men så har jag kämpat också och inte lite heller… Men jag tror att om man verkligen brinner för något och är villig att kämpa för att nå dit så kan man fixa det! Det kanske inte alltid tar den väg man tänkt och ibland måste man kompromissa eller ta omvägar för att nå dit, men bara man vågar och satsar på det man vill så går det att uppnå.

”Livet består inte av att vänta ut stormar,
Det handlar om att lära sig dansa i regnet…”
Dagens låt: Gene Kelly; Singing in the rain http://youtu.be/rmCpOKtN8ME

3 kommentarer:

Monica sa...

Vad bra att ni har haft det bra, i alla fall på Liseberg, trots regn. Jag förstår att det var uppskattat hos barnen!

Cilla sa...

Själv frös jag som en liten gnu, men det var det värt när barnen hade så kul!!!

Anonym sa...

kolla denna adress lindaidas.wordpress.com kolla in bruno