Dagens låt:

onsdag 27 juli 2011

Sol och skugga

Livet har stått lite stilla en stund. Händelserna i Norge lämnar väl ingen oberörd och jag är bara SÅÅÅÅ glad att sessan redan hade kommit hem från sin pappa i Oslo innan allt detta hände, men det gör inte händelserna mindre tragiska för det. Det är så skrämmande att detta kan hända och ”so close to home”… Främlingsfientligheten är farlig och jag tror precis så som många av dem som uttalat sig i media de senaste dagarna att vi alla måste ta ansvar för att stävja den. Vi lever i ett demokratiskt samhälle som är helt fantastiskt och som vi verkligen måste värna om, det ansvaret ligger hos alla och envar. Det som har hänt är så skrämmande och tragiskt att ord inte räcker till... Vi måste verkligen fortsätta att stå upp för det vi tror på!

I övrigt så har solen övergett dessa delar av Sverige och regnet besöker oss ofta, ja, alldeles FÖR ofta enligt mig, men nu verkar åtminstone värmen vara här och även solen bitvis. Det gillas!!!

Har hunnit fylla år också och mannen dök upp här hemma då vilket var en härlig överraskning! I övrigt blev det som vanligt med tårta och firande och fina presenter. Butter kom till och med hem med en stor fin blombukett till sin mamma *gulligt*.
Filosofen följde med mormor hem och ska vara där några dagar. Hans jämngamla kusin kommer dit och ikväll ska de se på ”crusingen” genom stan och alla häftiga bilar. Lillprins var VÄLDIGT AVUNDSJUK, trots att han inte är speciellt intresserad av bilar. Försökte fixa en mysig kväll för honom här hemma, men den dög inte helt och fullt. Så han tog saken i egna händer. När de stora 19 års grabbarna skulle kolla på film vid 21.30 så talade Lillprins om att han skulle minsann också vara med på ”grabbkvällen”, trots att mamma skulle gå och sova. Han tog plats i soffan mellan grabbarna med chipsskålen i knät och ropade ”jag kommer och sover hos dig sen mamma”. Grabbarna tyckte han var så söt så de kunde inte säga nej och de skulle se en komedi, så det gjorde inget att han satt med. Efter en tredjedel av filmen kom han in och kröp ner bredvid mig, glad och nöjd med sin ”grabbkväll” :)

Tapetseringen går framåt och rummen är snart klara. Tyvärr så hade den omtalade ”hempular” familjen som bodde här innan satt upp vad DE tyckte var taklister, men som vi VÄGRAR sätta tillbaka. De var inte snedskurna, alldeles för stora och satt typ en cm nedanför taket och inte emot taket som de ska. Vi kommer att ta hit en snickare senare i höst som får fixa till riktiga som sitter som de ska, men just nu är de alla upptagna med att bygga altaner åt alla som vill göra rotavdrag, så vi får vänta några veckor till. Rummen kan ju flyttas in i och användas ändå och imorgon blir det möbelinköp till rummen! Småpojkarna tycker det är jättespännande och ser fram emot sina nya rum.
Om två veckor flyttar Butter ner till Småland och det mesta som han behöver med sig dit är inköpt och fixat och just nu håller jag på och tvättar upp all tvätt åt honom. Egentligen är det sådant som de sköter själva, men i och med att han jobbar hela dagarna och sedan tapetserar här hemma på kvällarna så kändes det inte mer än rätt att jag skulle hjälpa honom med det jag kan. Tänka att de är så stora att de ska flytta hemifrån nu… Tiden går fort helt klart, men jag vet att Butter kommer att klara det GALANT! Han är en sån där som alltid vill se nya platser och lära känna nya människor och han har en härligt stabil grundtrygghet så detta är nog bara början på hans äventyr ;) DET är verkligen något jag vill ge alla mina barn, en längtan till att se och uppleva nya saker. Världen är SÅÅÅÅÅ mycket större än vad man tror och det finns så mycket att se och uppleva, för att inte tala om alla nya bekanskaper man kan göra. Det känns så skönt nu när vår ”minsting” blivit 4 år, för allt är så mycket enklare då och när man reser så kan han uppleva saker på ett annat sätt och dessutom få fina minnen ifrån det. Han högsta önskan är att åka på safari i Afrika eller att trekka i djungeln, men DET får nog vänta några år till… (typ 14 år eller nåt). Han fick själv välja vad han ville ha för tavlor i sitt nya rum och självklart blev det tavlor med djur på ;) Han är helt såld på djur och kan namnen på djur som jag inte ens visste existerade. Hans 2 stora djurlexikon börjar bli sönderlästa :)

Nej, nu ska jag bege mig ut och simma en sväng. Det är riktigt varmt ute och för stunden visar solen sig också så det är bäst att passa på!

Dagens låt: Med tanke på händelserna i Norge: No matter what; Boyzone http://youtu.be/7eul_Vt6SZY

3 kommentarer:

Monica sa...

Oj, så er lilltjej var alltså i Oslo innan det hemska hände. Vilken tur att hon hann hem!

Stort grattis på födelsedagen i efterskott!

Vår lilltjej åker på kollo imorgon men ni kanske kan hälsa på i höst?

Kramar till er alla

Monica sa...

Oj, så er lilltjej var alltså i Oslo innan det hemska hände. Vilken tur att hon hann hem!

Stort grattis på födelsedagen i efterskott!

Vår lilltjej åker på kollo imorgon men ni kanske kan hälsa på i höst?

Kramar till er alla

Cilla sa...

Ja, hon kom hem dagen innan... Tack för gratulationen. Ja, det blev lite mycket nu den lilla stund Sessan hann vara hemma innan er Lilltjej åkte på kollo, men jag tänkte att vi kan komma i september istället om det passar och då får ju JAG träffa Lipton också *nyfiken*.

Stor kram tillbaka till er alla också :)