Dagens låt:

måndag 4 juli 2011

Konfirmation och körkort

Gårdagens konfirmation gick bra, trots krasslig man och glömd kamera. Det är ju tur att mobilerna har kameror med där ligger faktiskt Iphone i lä. Den kameran jag har i min är ingen höjdare direkt. Den jag hade i min förra Ericsson var så mycket bättre. Men själva telefonen som Iphone har är ju så mycket roligare så det väger över :)
Vi bjöd med den lilla familjen från Eritrea på konfirmationen. Det är så sällan mamman där har möjlighet att ta sig till kyrkan och hon är troende kristen protestant. Det blev verkligen uppskattat från deras håll och även Kloker blev jätteglad när hon såg att de var med. Efteråt gick vi på restaurang och åt- ett mycket bra initiativ tycker jag. Det är någon väldigt behagligt med att kunna lämna alla tallrikar och bara gå ;) Det var hur som helst en alldeles lagom och lyckad tillställning.

Efteråt hade vi vattenkrig här hemma, jag och tonåringarna mot de mindre barnen. För att sammanfatta det hela kan jag säga: Det var blött!!! (men väldigt roligt).

Ett stort GRATTIS säger vi idag till Butter som klarade uppkörningen och nu har gasat iväg till jobbet alldeles solokvist i sin egen bil. Känns jättebra att han klarade det och det innebär att jag inte behöver hämta honom kl. 16 varje dag och dessutom har vi nu en till i familjen som kan åka iväg och uträtta ärenden. Ja… i 5 veckor till, för sen flyttar han ju…
Har fortfarande inte greppat helt att jag faktiskt är klar med mina studier. Känns lite tomt och konstigt, men som sagt jag ska antagligen läsa fler kurser på halvfart till hösten samtidigt som jag förhopningsvis arbetar på mitt nya jobb (som jag i skrivande stund inte vet vilket det är).

På torsdag kommer mormor hit och vaktar djuren på dagtid när 19 åringarna är på jobbet, ja, och passar 19 åringarna när de är hemma ;), för då åker vi söderut till barnens sommarfavorit Liseberg. Vi hoppas att mannen är på benen till dess! Själv åker jag INGENTING!!! Jo, det där sagoslottet kan jag faktiskt åka med i, men annars NADA. Är totalt LIVRÄDD för bergochdal banor och andra läskiga höjdattraktioner. Men jag fyller min funktion som dricka och väsk hållare, sen är det ju alltid roligt att vara med familjen och se hur barnen njuter och har jättekul. I år har vi valt ett annat hotell än det vi brukar bo på, även om det har varit TOPPEN! Men vi vill ju inte bli som gamla stofiler som aldrig provar något nytt… Vi hoppas att även detta ska vara TOPPEN!
Imorgon blir det som sagt anställningsintervju och jag hoppas ni håller tummarna för mig då. Efteråt ska jag titta på tapeter till småkillarnas rum, de får ju varsitt eget nu när de stora grabbarna ska flytta hemifrån. Sen ska jag passa på att köpa flera sorter av nytt gott rött te. Har bara två att välja på nu och det blir lätt lite tradigt när man dricker mycket te. Min favvobutik för just te inköp är NK i Stockholm, men jag vet inte när jag hamnar där nästa gång, så andra butiker får täcka upp så länge :) Jag fick förresten en gammeldags bricka och ett sånt där härligt gammeldags kakfat i 2 våningar av min kära lilla mamma igår. Nu saknar jag bara ett sånt där gammeldags tårtfat på fot i glas, sen är ”kaksommaren” på gammeldags vis nästan komplett ;) Jag har min sommarvision färdig i huvudet och den blir lite mer klar för varje år som går. Den är självklart plockad från mina barndoms somrar med en härlig blandning från både somrarna hos farfar och hos mormor och en del från mitt eget barndomshem förstås ;) Man ska samla på guldstunderna i livet och ofta skapa nya, för DET mina vänner, DET är livet!
Dagens låt: Här får ni åka med på en tur :) http://youtu.be/yltlSuWqvzc

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är som jag; jag åker heller inga karuseller som går på höjden. Vi bodde på ett bra hotell alldeles bredvid Liseberg. Hette det Gothia Tower eller något sånt, tror jag. Det är två höga byggnader alldeles intill Liseberg. Bra var det i alla fall.

Hälsa Butter och gratta till körkortet! Vilken frihetskänsla för honom - och för er :). Jag ska hålla alla tummar för dig inför anställningsintervjun. Och så får ni väl ta en tripp hit senare i sommar och titta på ragdollkattungar? /Kramar Monica

Cilla sa...

Hej Monica! Butter hälsar och tackar för gratulationen. Tur att han har en egen bil, annars skulle jag vara fast här i "obygden" för jämnan :) Vi har också bott på just Gothia och det är TOPPEN, men de sista åren har vi bott på Best Wesyern i Backadal, ett helt suveränt hotell om man reser med mindre barn eftersom de har ett jättebra poolområde och en hel lekavdelning precis bredvid restaurangen så vi vuxna kan sitta länge och njuta av maten.Men nu blir det något helt annat denna gång ;) Vi får se om det blir något att rekommendera vidare.

SJÄLVKLART kommer vi mer än gärna och tittar på de små trollen senare i sommar!!! Tack för tumhållningen, jag hoppas verkligen det går bra i morgon!
Kram

Cilla sa...

"Best WesTern" skulle det ju såklart vara... Tryckfelsnisse var i farten igen, eller så har jag för stora fingrar eller skelögdhet...

Anonym sa...

Om ni kommer, måste ni komma innan den 29:e juli eftersom lilltjejen åker iväg på kollo och kommer hem lagom till skolstart. /Monica

Cilla sa...

Jajjemensan, vi ser till att komma innan dess. Sessan åker till sin pappa i Norge nästa vecka och blir borta en vecka eller 2, men sen efter det så borde vi kuna hitta någon dag :) Vi hör av oss när hon kommer hem från Norge och då är ju missarna lite större också. Ska bli så mysigt att få se dem!!!