Dagens låt:

måndag 19 oktober 2009

Läges rapport

Mr Aussie är fortfarande kvar på djursjukhuset. Han opererades under natten, så nu är alla sår och muskelskador fixade men det slutar inte där... Läget har ändrats lite för nu kräks han också och de vet inte riktigt varför… Äter gör han inte heller, men det är ju inte speciellt konstigt, men varför han kräks är ju inte lika lätt att ta på. De är inne på att det kanske är en reaktion på någon av medicinerna, men de ska försöka mata i honom lite skonkost för att ”fylla” magen lite och se om han får behålla det. Om inte lär de börja leta andra lösningar. Så för närvarande, förutom smärtstillande, andra mediciner och dränage lite här och där, så har han nu näringsdropp också i väntan på att han ska sluta kräkas och börja äta. Lilla bubben…

De sa i vart fall på djursjukhuset att det var hans räddning att han ”vann” fighten, för den typen av hund som han blev attackerad av, slutar inte förrän den andra hunden är helt besegrad, vilket oftast brukar vara medvetslös eller död. Usch, jag är fortfarande uppskakad över det som hänt och det som kunnat hända… Jenny, som äger Mr Poop (den blivande ledarhunden) sa samma sak, hon var jätteimponerad över att Mr Aussie lyckades få ner Amstaffen. Hon hade dessutom haft en annan blivande ledarhund som hade blivit attackerad av en liknande hund för någon månad sedan i en annan stad.

Varför, varför, varför säljs dessa hundar till ”fel” personer? Jag har verkligen försökt vara neutral i frågan innan och jag har träffat trevliga hundar av dessa rastyper, men efter denna händelse är jag självklart mer kritisk. Nu vill jag att Mr Aussie ska bli bättre så att han kan få komma hem och bli bortskämd och ompysslad!

Ett litet klokt ord från Nalle Phu:" Att kunna stava är inte det viktigaste. Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag."

Dagens låt: Dixie chicks; Not ready to make nice http://www.youtube.com/watch?v=IHH8bfPhusM

1 kommentar:

Nina sa...

Hej!
Fy vilken historia! Riktigt, riktigt läskigt och sånt man bara läser om i tidningen.... Hoppas han snart blir bra... lille vän.
Kram NINA