Dagens låt:

tisdag 13 oktober 2009

Nu är den här...

…Blixt halkan!

Vår by ligger högt upp på ett berg och för att komma hit måste man köra upp för en 3 km lång brant och kurvig backe! Om man då vänder på det så måste vi således köra NER för samma backe när vi ska ta oss härifrån.
Som alla som följer denna blogg vid detta laget VET så är min man inte speciellt händig och när det kommer till bilar är jag precis lika ohändig. Detta medför att däckbyte är way beyond vår kunskapsnivå, även om det i mitt fall handlar mer om totalt ointresse och allmän bekvämlighet. Således använder vi oss av en däckfirma som dessutom förvarar däcken när de inte används och som ser till att de håller den standard de ska. Det enda vi behöver göra är att ringa och beställa tid.
Detta är höstens rysare. Man kan ju aldrig veta hur fort den där jäkla halkan kommer och varje år när vi beställer tid får vi ändå vänta flera veckor (börjar fundera på att beställa tid redan i augusti…)

Igår regnade det större delen av dagen, sedan var det minusgrader inatt. Idag var det glashalt på morgonen så mannen fick vänta tills det tinat upp en del innan han vågade sig på att krypa ner för backen med det dyrbaraste vi har: barnen!

Nu på kvällen har Kloker ridning, men den fick ställas in för när hon hämtas efter 21 så är det lika halt i backeländet som på morgonen (för större delen av backen ligger i skugga och torkar inte upp på en dag) och mannen är nu på jobbet med Saaben, så jag har bara den tunga Chrysler minibussen att tillgå = GLÖM DET!!!

Varje år är det lika skönt när vinterdäcken väl är på plats, även om backen fortsätter att vara förrädisk vintern ut.

Dagens låt: Vanilla ice; Ice, ice baby http://www.youtube.com/watch?v=L8bSpLKAhKc

Inga kommentarer: