Dagens låt:

torsdag 29 juli 2010

Avrundning...

Idag har vi haft en underbar dag med lilla E och de andra barnen. Lilla E ville åka till det stora köpcentret 5 mil bort och köpa presenter för sina sista pengar. Det var en liten solstråle vi hade med oss och det har nu suttit i sedan "genombrottet". Känns så himla kul och nu känner vi att hon absolut är välkommen tillbaka nästa år! Hon frågade lite blygt nere vid sjön igår om hon fick komma tillbaka nästa sommar och självklart svarade vi att hon fick det och då log hon med hela ansiktet.

När vi kom hem idag så visade hon upp för Butter vad hon köpt och sen kom hon klurigt bort till mig med en påse. Hon hade köpt en jättefin Turkos sjal till mig *rörd* eftersom hon visste att det var min favoritfärg och hon ville ge mig något. Gulle... Den var verkligen jättefin och jag ska med glädje använda den ofta och sända tankar till vår lilla E och fnula över hur hon har det och skicka önsketankar om att hon har det bra.
Alltså det är inte samma tjej som vi hade under helgen. Denna tjej strålar, nynnar, är rar och go och man vill inte annat än bara krama om henne. Det är svårt att tänka att jag kände så helt tvärtom för några dagar sedan. Men det visar ju också på vikten av vuxna som vågar stå kvar och rida ut stormen och vi är SÅÅÅÅ himla glada att vi beslöt oss för att ge det en chans till. Tänk vad vi gått miste om annars...

Dagens stora problem har varit lilla Es bagage övervikt. De har tillåtelse att ha max 10 kg, men hennes väska väger nu 16!!! Ja, det har ju blivit en del klädinköp och skor och som avskedspresent fick hon förutom ett silverarmband med hjärtan på, ett skissblock, ett akvarellblock, skisspennor, akvarellpennor och vattenfärger samt penslar och en bok om målning som visar på steg för steg. Hon vill bli konstnär när hon blir stor och då behöver man material att öva på ;) Ja, och 2 paket av favoritkakorna åkte också ned i pakningen såklart! Vi har även framkallat ca 100 foton som vi tagit när hon varit här och som hon får med sig hem.

Vi har nu ringt runt och fått tag på de 2 som ska följa barnen på väg till Lettland och mannen som ska ta dem med på planet lovade att fixa hennes ena väska som "check in" bara vi skickade med pengar till det. Han är 100 % pålitlig och arbetar med välgörenhet och annat till de fattiga i Lettland och har varit engagerad i detta projekt från ruta ett, så det känns bra. Ca: 500 kr skulle det kosta enligt Ryan air´s hemsida och det är det värt flera gånger om!
Imorgon bitti kl 9 åker de iväg från oss och det kommer att bli lite tomt faktiskt. Filosofen blev nästan gråtfärdig när vi berättade att hon skulle åka hem imorgon och sa " men vem ska jag då spela med på mornarna?" Plutten... Ja, det finns faktiskt några till att välja på i detta hus, men lilla E har varit en favorit! Kom på mig själv med att be om ursäkt på engelska flera gånger idag när jag stötte ihop med folk på köpcentret :) Tänk vad fort det kommer tillbaka. Efter att jag bodde i London ett år så tog det flera år innan jag hade slutat använda engelska ord helt. Kommer sakna det med. Tycker om att använda min engelska! Ska nog införa "English dinner" en gång i veckan där alla måste prata engelska under middagen, ja, de som kan då, och på så sätt får sessan fortsätta öva, för cheesus vad hon har lärt sig mycket dessa veckor.
Ja, det har varit en omtumlande tid, men med facit i hand så blir det trots allt ett övervägande positivt betyg och jag kan rekommendera denna upplevelse, men den kräver lite erfarenhet och kunskap åtminstone om man får en liten E ;)
Dagens låt: Mmm, den passar absolut idag ;) http://www.youtube.com/watch?v=XxXY2-44bCs

Inga kommentarer: