Dagens låt:

onsdag 28 juli 2010

Genombrott :)

Igår körde vi pedagogik i kvadrat med vår lilla E. Vi kände att vi villle ge henne ett sista riktigt försök innan vi kastade in handduken. Det är inte riktigt jag att bara ge upp så där... Så, besöket av den andra flickan från Lettland och dottern i hennes svenska familj hade då självklart en baktanke och handlade inte bara om ”trevligt avslut”. Vi tänkte köra en ”pusha henne över kanten” när det kom till att våga och kunna umgås med andra barn. Och vet ni vad?! DET LYCKADES!!! *hoppar och skuttar*

Vi körde olika gruppaktiviteter hela kvällen och av en av mina bästa vänner hade jag fått en skattjakt som jag skrev om till en gruppaktivitet där man jagade ledtrådar tillsammans istället för var och en för sig. Halva eftermiddagen valde lilla E att trula och inte delta, men när hon sen märkte att de andra inte brydde sig utan hade jättekul utan henne så gjorde hon det vi hoppats på; hon valde att delta. Och när hon väl kom på hur roligt det var så gick det inte att ta leendet ifrån henne. Och… hon ler fortfarande! Känns fantastiskt roligt!
I förrgår var jag så trött och lilla E var truligare än någonsin så jag såg ingen öppning alls, men så kom detta underbart soliga genombrott och allt ställs på ända. Till och med tonåringarna har ändrat åsikt, det ni! :) Hon får nog en ny chans nästa år trots allt… Och det som vi markerat och satt gränser för har hon inte gjort om och det är också hoppfullt, så saker som varit jobbigt går nog att komma till rätta med. Som sagt, vi vet inte vad hon har med sig i ryggsäcken och det är en så kort intensiv tid hon är här och då ställs saker på sin spets på ett helt annat sätt än annars. Idag är hon så där härligt rar som i början men mycket, mycket, gladare :) Hoppas verkligen att hon tar med sig detta hem och vågar delta där hemma också i lekar och annat.

Livet är för härligt, eller hur?! Allt finns där, det gäller bara att inte ge upp och våga tro på det goda i människan.

Dagens låt: BWO; Sunshine in the rain http://www.youtube.com/watch?v=m_91WI9Ea2w

Inga kommentarer: