Dagens låt:

tisdag 6 juli 2010

I´m getting there :)

Läste detta kloka ord igår: “Have a very good reason for everything you do. “ ~Laurence Olivier

Så väldigt sant och har dessutom en djupare mening än man tror. Att ha en väldigt bra (god) anledning (intention) till allting man gör innefattar även att göra det mot människor man kanske inte tycker om av en eller annan anledning. Jag försöker verkligen att efterleva det och faktiskt så känns det BRA när man gör det. Att medvetet vilja förstöra och sänka någon föder i det långa loppet bara bitterhet och frustration hos en själv, men det motsatta ger harmoni och ökat egenvärde. I can do better! Eller ”att vända andra kinden till” så sant, så sant. Kanske är det den kommande 40 åringen i mig som äntligen insett denna klokhet, en av livets stora sanningar! Inte för att jag någonsin varit en elak person, men ibland blir man lite vilse i livet och fastnar i någon konflikt och ofta blir man kvar där alldeles för länge och dessutom på sin egen bekostnad. Nej, att våga släppa och gå vidare och att ”aldrig låta backspegeln bli större än framrutan” är nog rätt sätt att leva livet på. Alla har ju sin egen sanning och ingen kan tala om för mig vilken min ska vara.
Har som ni märker kommit en bra bit på väg i mitt ”avstressande” denna sommar och jobbar nu med att ”rensa upp” i min tanke och känslovärld. Man bär med sig så mycket onödigt på sin dagliga färd, saker som äter energi, men som egentligen inte behöver vara där, du har bara låtit dem stanna och låter dem äta din tankevärld på ren rutin. Och tankar är ju just bara det: Tankar. De har inget värde eller förankring i verkligheten förr än du ger dem det. Du kan när som helst bestämma dig för att de inte har något värde och välja att bemöta dem med en positiv mottanke istället, eller bara låta dem segla vidare utan värde. För att rensa så måste jag också jobba igenom alla tankar och saker jag bär på och det är intressant hur mycket ”skit” man valt att ta med sig. Men nu släpps de en efter en i en process som visserligen tar lite tid. Tankarna har ju ett eget liv och då gäller det att vara medveten när de vill dra åt fel håll igen :)
Min arbetsplats har varit en av dem sakerna, saker som hänt där och som jag reagerat över och agerat mot. Men det var där och då, flera, flera år sedan, och jag är inte betjänt av att bära med mig det längre. De som agerade fel får själva bära sitt ok, varför ska jag gå runt och vara bitter och frustrerad över dem när det bara drabbar mig själv?! Nej, dags att släppa och gå vidare, livet är alldeles för kort och för underbart för att bära andra människors felageranden. Jag agerade där och då och jag kan idag bara konstatera att det har hänt, vara nöjd med mitt agerande och acceptera att livet går vidare och att jag inte kan bära alla andras fel och brister. Ha kvar min egen etik och moral och alltid agera på det som jag känner är fel är rätt sätt att bära detta på fortsättningsvis har jag kommit fram till. Och… det känns JÄTTEBRA!!! Det förändrar inte min hållning om barns okränkbarhet, eller att det som hände då var fel, det enda som det förändrar är att jag mår bättre och att jag lägger ansvaret där det hör hemma, hos dem och de som placerar barn och ungdomar där och inte hos mig! Alla delar vi säng med vårt eget samvete och jag har inga problem med att somna om kvällarna. Och… vem ger mig rätten att fortsätta döma någon?! Har vi inte alla gjort fel någon gång (om än förhoppningsvis inte lika grovt som detta) men insett hur fel ute vi varit och ändrat vårt sätt att vara på? Jag är inte samma person idag som jag var för 5 år sedan även om mycket kanske är sig likt. Men livet formar oss och förändrar oss och om jag ändrat mig så varför skulle inte de ha gjort det?! Jag vill tro att det finns gott i människan och att det goda segrar så gott som alltid till slut. Men för att det ska kunna göra det så måste vi också våga ge det en chans och inte tvinga kvar personer i det som varit.
Ja, det är min syn på en del av tillvaron just nu och jag känner hur lugnet och harmonin infinner sig mer och mer och hur jag helas inifrån. Allt detta man bär med sig... Ibland är nog den viktigaste frågan; VARFÖR?!

" Allt kan man ta ifrån en människa
Utom en sak - den yttersta friheten
att välja förhållningssätt
till det livet för med sig"
             ( Viktor Frankl)
Dagens låt: Savage Garden; Affirmation http://www.youtube.com/watch?v=1vhgxKxcuKI

Inga kommentarer: