Dagens låt:

måndag 5 juli 2010

Målning och grillande kannibaler

”Har du träffat Kannibal kocken?” är en återkommande fråga här hemma just nu. Det är lillprins som står för den frågan och den ställs när som helst och till vem som helst. Själva begreppet kommer från den Nicke och Mojje cd som går varm i bilen sedan veckor tillbaks. Lite roligt är det ju att se folks miner när han ställer frågan för det är en väldigt liten del av dem vi träffar som lyssnat på samma cd…
Den tropiska hettan har för dagen övergivit oss *snyft* och vid morgonens simning visade termometern bara ynka 17 grader i luften. Detta bidrog visserligen till att vattnet kändes varmare än någonsin och min gissning är att det var minst 7 grader varmare i vattnet än i luften. Lagom hurvet att kliva upp sen när jag simmat klart, är frusen fortfarande.

Kloker har projekt staketmålning denna vecka. Något som hon på eget bevåg valde att lämna kvar från förra sommaren då hon SJÄLV bad om det jobbet. Tror hon ångrar sig lite nu att hon inte gjorde klart det förra sommaren. Betalningen har hon redan tagit ut så det är bara att bita i det sura äpplet och måla på. En viktig lärdom det där med jobb, att man ska ta dem på allvar och göra sitt bästa och framför allt avsluta det man påbörjat. Redan första dagen ville hon strunta i det och gå och bada istället men icke sa elaka Cilla! Har man bestämt att det är sommarjobbsvecka så är det. Hade hon haft sommarjobb någon annanstans så hade hon aldrig kunnat strunta i det för att gå och bada och samma regel gäller således här. Ja, med visst undantag för att hon när hon vill kan gå ner och hoppa i sjön vid vår badplats för ett dopp och sedan måla vidare, men timmar på stora badplatsen blir det INTE denna vecka! Turligt nog är hon på skuggsidan och målar så hon står inte i gassande sol och lider. Butter har också projekt målning som väntar, ny panel till baksidan av huset är levererad och ska nu målas men han går ju Målerilinjen på gymnasiet så han suckar inte alls på samma sätt, för honom är det mer rutin. Själv har jag KRÄK projektet att måla fönster på baksidan. Så sjukt tråkig och pilligt! Gjorde hela framsidan och sidorna förra året så nu är det 6 fönster och en dörr kvar. Vi har alla våra sura äpplen att bita i ;) Hmm… den där mannen, vad gör han?!
Grillen går varm här hemma under sommaren. Tror vi grillar det mesta faktiskt och allt blir ju så mycket godare när det är grillat! Det svåra är att hitta tillräckligt mycket variation som funkar på den überkräsna filosofen. Han dömer ut maten redan i matkassen på väg hem från affären och har han bestämt sig så är det kört att få honom att ändra åsikt. Han är dock duktig att i varje fall smaka på allt men man kommer bara dit men inte längre när är på det humöret. Lillprins han äter så gott som allt. Till frukost mumsar han färsk saltad Västeråsgurka med pappsen. Ofta blir det att jag lagar flera olika sorters mat så att vi andra slipper vara lika enformiga som monsieur Filosof.
Min Fläder blommar nu för fullt och idag blir det till att koka Fläder/ Jordgubbssaft. *mumma* Det är sommar det!
Dagens låt: Barfotavisan; Mats Paulson: http://www.youtube.com/watch?v=nyzLCd3qEyM

Inga kommentarer: