Dagens låt:

tisdag 20 juli 2010

Det går bättre och bättre dag för dag :)

Den första stapplande ”prova- sig- fram” tiden är nu över. Idag blommade vår lilla E ut och det kändes som att hon hittat sin plats här hos oss. Det blev ett tillfälligt bakslag när mormor kom på besök och lilla E återgick till sitt blyga lilla jag och likt tjuren Ferdinand spanade in mormor genom att försiktigt kika fram bakom hörnet :) Men blygheten var snart borta och hon visade mormor bilder hemifrån och berättade om dessa.

En av de andra familjerna hörde av sig och ville komma förbi och hälsa på med sin lilla tjej från samma land. De kände att de inte riktigt nådde fram och ville väl ha lite stöd och hoppas på att hon kanske skulle må bättre om hon fick träffa en landsmaninna. Och ja… hon blommade också upp och berättade massor om sig själv och sitt hem och annat som den familjen inte fått höra något om. Men hon och vår lilla E pratade knappt alls, det var mig och Kloker som hon pratade med. Kanske släppte ändå nervositeten av att se att vår lilla E var i samma situation som hon!? Hur som helst så blev hon och familjens egen dotter kvar här resten av dagen och det blev massor av skratt, bad och lek.
Lilla E bad att få lära sig sitt första svenska ord idag, hon ville veta ordet för ”kaka”. Vi har nämligen haft ”Kakilas” 2 dagar på raken nu och det har varit mäkta populärt!
Jag frågade om hon ville baka en kaka och då lös hon upp som en sol och den andra lilla flickan från samma land ville också vara med. Det visade sig snart att vår Lettlandsgäst ”bara för dagen” hade aldrig bakat en kaka. Tänk vad mycket vi tar för givet och hur fantastiskt bra vi har det…

Vårt lilla E besök visar sig vara givande för alla. Sessan bubblar på med engelska ord som aldrig förr, Filosofen har fått en ny kompis att spela Mariokart med, Lillprins har fått en kul tjej att busa med och Kloker har även hon fått någon att göra saker med och någon som hon kan hjälpa och vara ett stöd för. De 2 stora grabbarna håller sig mest i bakgrunden men fascineras över hur olika vi människor har det och hur lyckligt lottade de faktiskt är. Men den stora vinnaren är nog helt klart lilla E. De första dagarna hade hon en hopkrupen hållning med hängande axlar och böjd rygg. Idag gick hon rak som en fura med ett leende på läpparna större delen av dagen. Här kommer till och med "V- tecknet" fram ;)
Dagens låt: Fly on the wings of love http://www.youtube.com/watch?v=OfJTwa6ql-k

Inga kommentarer: