Dagens låt:

söndag 15 augusti 2010

Vill ha iskall höst!!!

Ja, FAKTISKT, tro det eller ej. Är så in i bomben trött på flugor, getingar och Kanadagäss! En viss flugfobi har jag haft sedan jag under tidiga år såg ”Flugan” med Jeff Glodblum. Där fick man i detalj se flugors alla mindre mysiga egenskaper och jag har konsekvent VÄGRAT äta något som en fluga snuddat vid. För 5- 6 år sedan hade vi hyrt en stuga 2 veckor i Skåne. Givetvis låg den i någon form av flug Mecka för vi hade tonvis av flugor inne varje dag. Till slut mådde jag så dåligt av de små krypen att jag mutade de stora grabbarna med 5 kronor flugan de tog död på. Gissa om det var rika killar efter den semestern?!
Nu i denna värme, som jag vanligtvis älskar, har den värsta sorten av de alla; spyflugan, tydligen haft ultimata förhållanden och dyker upp titt som tätt. DÖÖÖÖÖÖ- ÄCKLIG!!! För att inte tala om de gulliga (100% FET- NOT!!!) små bebisarna som den lägger i hundratal om den får chansen *bläk, urk och allt där till* Nej, jag fixar bara inte denna insekt och så lär det förbli!

Getingarna har jag ju tidigare berört och Anticimex har nu varit här och tagit bort bo nummer 2. Trots detta verkar mängden allt annat än minska. Blev stucken igen för någon dag sedan, denna gång på ryggen och mannen blev stucken av 2 stycken samtidigt igår på jobbet. Nu fick vi verkligen veta om han var överkänslig, vilket han turligt nog inte var *phu* Men trots det så vill man inte släppa ut barnen i detta geting inferno och framför allt sen eftermiddag är de verkligen i farten här, så det är innelek som gäller då.
Kanadagässen… tar tillbaka ALLT jag någonsin sagt i positiv bemärkelse om de där förbenade pestdjuren. Plockade 23 högar igår förmiddag på vår strand och då var det med garanti lång ifrån det enda stället de varit på under natten. Högarna är dessutom (och jag skojar inte) större än de våra katter knökar ur sig!!! Alltså, hundar bubbar typ 2 ggr / dag, människan i genomsnitt 1 ggn/ dag så då undrar man vilken sjuk ämnesomsättning detta fjäderfä har som bubbar typ 100 ggr / dygn?!
Bengt Berg (mannen som införde fågeln i Sverige) hänger återigen på min piltavla, det är då ett som är säkert! Om ingen i denna by med jaktlicens knäpper de där odjuren nästa vår så ska jag personligen simma ikapp var och en av dem och vrida nacken av dem på egen hand! Läste dock ett inlägg på nätet om att strandskydd mot gässen stavas HUND :) *ching- ching* Ja, när fåglarna går upp på land skickar man helt enkelt ut hundarna efter dem och när man gjort det några gånger brukar de välja en annan strand. Han som skrev det hade visserligen en Schäfer, men vår Aussie är ju av samma mentalitet och Golden, tja, han springer i vilket fall som helst till vattnet i en sjujäkla fart om man ber honom. Det enda jag oroar mig för är att fågelrackarna ska gå till motattack. Vill inte att mina hundar ska bli skadade… Fåglarna borde gott och väl hinna ner i vattnet innan hundarna är framme, men om de har ungar så kanske de vill vara kvar och fajtas lite?! Ungarna är iofs snart lika stora som de vuxna djuren, men ändå… Fast jag har TVÅ STORA hundar… Vi får se hur jag gör… Med lite fantasi så kommer nog gässen att uppleva dem ytligt så här:
Även om den mentala sanningen ligger närmre detta:
Men, det vet ju inte gässen! *moahahahaha*

Kanske kunde man hoppa augusti helt enkelt och ha två juni istället?! Det vore väl en jättebra lösning. Japp. Det parti som kommer med det förslaget får med 100 % garanti min röst i höstens val!

Dagens låt: Min favvo "vara arg låt": Dixie Chicks; Not ready to make nice

2 kommentarer:

Pappa KJ sa...

Pappa KJ sa.
Visst tror jag grabbarna tjänade pengar på flugorna i Skåne,men du och din bror fick en inte föraktlig summa på att döda bromsar en varm sommar i Granbergsträsk. Hde ni satt dom pengarna på bank hade ni vatit rika idag.

Cilla sa...

Rackarns också *ler*