Dagens låt:

lördag 20 augusti 2011

In the Mood :)

Har haft en härlig ”Kick-off” i Tällberg, med god mat, glada skratt, bra fortbildning och skön säng! Nu börjar det verkligen kännas som att teamet har kommit ihop sig och att man är en del av Kommunen och den avdelning jag arbetar på. Som aktivitet fick vi ro kyrkbåtar, verkligen ett sätt att se till att alla måste samarbeta. Det var jätteroligt!!!
 På måndag ska jag ut på fältet igen och arbeta med inkludering. Så himla kul och spännande och det är verkligen ett jobb som är en utmaning och som kommer att kräva en hel del från oss som arbetar med det. Men denna omorganisation tror jag verkligen på; att gå från att de med minst utbildning (vanligtvis assistenter) ska arbeta med de svåraste eleverna, till att de som har bäst utbildning för att arbeta med dessa elever gör det istället. Meningen är ju inte att dessa elever ska ”punktmarkeras” under hela sin skoltid och sedan släppas ut, utan att fått verktyg för att kunna hantera sitt funktionshinder. Det är det som nu är förändringen, i och med vårt team så skall lärarna OCH eleven kunna få verktyg för att eleven ska kunna bli så självständig som möjligt och kunna klara av sin skolgång helst utan ”punktmarkering” av en assistent. Hoppas verkligen att fler kommuner satsar på detta i framtiden!!!

Igår kväll var jag och mannen och lyssnade på Glenn Miller storband i Strömsholm och åt sjukt god mat! Det var hur mysigt som helst och musik som man blir jätteglad av. Medelåldern på publiken var typ 70, men det spelar ingen roll, det var som sagt jättemysigt och maten var verkligen toppklass. Det blir med 100% garanti en repris nästa sommar! En rolig liten incident var att jag och mannen bestämde oss för att dela på en efterrätt och fick då in en stor båtformad glassdessert med 2 skedar, en i varje ände. Vi åt från varsitt håll och märkte hur de två paren ( i sjuttioårsåldern) som satt brevid oss började le och viska. Efter en stund böjer sig en av kvinnorna fram, ler och säger; ”Vi undrar hur det där ska gå på slutet”. Då svarade jag att ”det är då min man puttar över den sista jordgubben till mig med näsan”. De log de och skrattade och tisslade vidare. Vi kände oss verkligen som att de satt och sa ” Titta! Ungdomarna delar på en glass, så gulligt och romantiskt”. Ja, vill man känna sig ung, så är det absolut en bra plats att befinna sig på. Ska nog börja spela Boule snart också ;)
Det som var lite mysigt var också att se och höra dessa pensionärer när olika låtar spelades eller presenterades. Det fanns så många minnen som väcktes till liv för dem denna kväll och jag önskade nästan att jag också fått vara med på deras tid och ha dansat till denna musik. Lite kändes det som att sitta i en sån där härlig gammal svartvit film…
I helgen blir det supermys med barnen, hundpromenader och en del läsning. Idag bjuder vädret in till allt utom det i mitten nämnda, men med rätt kläder så är en hundpromenad faktiskt ljuvlig även i regn!

Dagens låt: SJÄLVKLART Glenn Miller; Chattanooga Choo Choo http://youtu.be/-XQybKMXL-k

3 kommentarer:

Monica sa...

Läser ifatt här och det riktigt lyser av lycka i dina senaste inlägg om ditt jobb. Vad härligt att det känns så bra och stort lycka till!

Här är det fullt upp med valpgöra. Hjälp, vad mycket tid den lille pälsbollen tar! Hade glömt... :)

mannen sa...

En underbar kväll var det

Cilla sa...

Ja, Monica, hårbollarna tar mer tid än man tror, nästan som att vara småbarnsmamma igen, men mysigt och roligt är det och tiden går sååååååå fort!!!