Dagens låt:

onsdag 10 augusti 2011

Trött och mör!

Barnens första dagar på dagis och fritids har gått bra och Butter trivs som fisken i vattnet på sin nya utbildning.

Personen på högskolan som skulle hjälpa mig med examensbevisstrulet bara fixade det hur snabbt som helst. En helt underbar person som högskolan borde vara stolt över att ha som anställd. Ibland faller saker på plats och livet känns genast lite enklare och människor som bidrar till det förtjänar en STOR eloge!!!
Idag har jag och Kloker gått över en mil med hundarna och jag kan säga att kroppen känns mör! Fnular över hur den ska kännas imorgon… Men härligt och skönt var det och det finns många vackra platser längs vägen, så nästa gång ska jag ta kameran med mig helt klart. Hundarna njöt av varenda meter (de fick gå lösa större delen av vägen) och Golden försökte välja en ny väg när vi skulle svänga in på vår gata, för han tyckte minsann att vi skulle gå en vända till :) Ja, den rundan kommer det bli fler gånger helt klart och till hösten är den om möjligt ännu vackrare. Men den tar ju en stund att gå, så det måste liksom planeras in i schemat, men det får lösa sig. Allt handlar om prioriteringar.

Mannen kom hem med en fiskrök till mig idag, så nu blir det nyrökt fisk framöver *längtar*. Det är så sjukt gott!!! Mer fisk åt folket!!!
Hade en sån där ”detta-gillar- inte Cilla” situation igår. På fritids och i Filosofens parallellklass så börjar denna termin en flicka som bor på samma gata som oss i vår by. Vi har bott här i många år nu men aldrig umgåtts med dem… (vilket brukar ha sin förklaring på ett eller annat sätt). Hur som helst så efter Filosofens första dag kommer mamman i denna familj hem till oss med sina 2 barn och hade jag inte själv gått ut och stängt dörren bakom mig så hade hon redan flyttat in här kändes det som. En sån där person som liksom saknar gränser och bara kommer alldeles FÖR nära på en gång. Länge var hon kvar och bladdrade på och berättade så gott som hela sin livshistoria och tyckte ”att nu så kan ju barnen umgås OFTA och VI med!!!” *HJÄLP* SJÄLVKLART ville hon att vi skulle hjälpas åt med hämtningar och lämningar av barnen och hon lyssnade inte en sekund på mina svar att ”vi har alltid full bil och kan tyvärr inte ta med andra, eller att vi inte kommer ha några statiska tider utan det blir olika varje vecka. Man vill ju inte vara otrevlig så jag försökte verkligen på bästa sätt markera att jag inte var intresserad, men något säger mig att det inte gick hem och att hon numer utsett både mig och Filosofen som familjens nya bästa vänner *SKRÄCK*
Jag absolut AVSKYR sånt!!! Jag lär gärna känna nya människor, men det får för all del ta den tid det tar och ALLT vill jag inte veta i första sekunden. Här kände jag att JAG inte fick vara med och bestämma, för hon hade redan bestämt att nu minsann ska här umgås! Man lär väl känna av folk först och ta reda på om DE är intresserade, men här var med garanti inte så fallet! Känner på mig att hon kommer att komma rännandes med sina barn här i tid och otid nu framöver *supersuck* Det får bli till att antingen TOKMARKERA eller fly fältet på eftermiddagarna i några veckor framöver och hoppas att hon förstår piken (vilket inte är troligt…). Åh, jag som verkligen älskar vår placering av huset som ligger lite på sidan av där det alltid är lugn och ro. Nu får jag bara en ”åh nej” känsla varje gång hundarna skäller… *suck, suck, supersuck*

Något som vägde upp idag var att jag träffade en tidigare kollega som jag inte sett på länge och det var ett kärt återseende. Hon stannade bilen , vevade ner rutan och ropade "öppna dörren så jag får ge dig en kram". Härlig kommentar att få sådär mitt i ingenstans :) Vi pratade en lång stund och hon fick mig att lova att snart komma förbi och hälsa på, något som jag absolut ska hålla!!!
Idag blir det den härligt goda kräftsoppan som ställs på middagsbordet med nybakat bröd. Så, det ska jag gå och fixa till nu ;)

Dagens låt: Tina Turner; Simply the best: http://youtu.be/dUvPf_zuySA

Inga kommentarer: