Dagens låt:

tisdag 2 augusti 2011

Snart- är- det- slut- på- ledigheten- blues

Sommaren är äntligen här nu och gårdagens spenderades i det stora hela utomhus. Lillprins, som är en liten badkruka, ville ut i vattnet även han, fast på sitt vis. Vi har en stor dubbelluftmadrass och den ville han sitta på medan jag simmade runt i sjön och sköt den framför mig. Det var alldeles perfekt för honom och han slapp frysa och bli blöt :) Barnens kusiner är på besök och valde även att sova över. Just nu är det bara två som fortfarande sover (Sessan och Lillprins), de andra är på övervåningen i de nya rummen som nu är så gott som klara. Det fattas lite taklister och så måste sladdarna spikas fast, men det gör man ju efter taklisterna, så för stunden hänger de lite provisotiskt i taket. Fönstret i Lillprins rum ska också målas vitt vilket är på G. Här kommer lite bilder så ni får se själva. Först ut är Filosofens rum:
Här kommer Lillprins rum:
Visst blev de bra?! Barnen är jättenöjda och stolta över sina nya rum. Senare i höst ska vi även ta tag i sessans rum och senare vårt eget sovrum, men en sak i taget ;)

Fick en sån där ”hjälp-jag-ska-börja-jobba-snart- ångest” igår. Inte för att jag inte vill jobba och jobbet kommer att bli TOPPEN, det är jag övertygad om. Men det är en semestertjänst och det innebär att detta är mina 2 sista lediga veckor innan nästa sommar *skräck*. Har ju haft det så lyxigt de senaste x antal åren med mammaledighet och studier där jag styrt helt och fullt själv över min tid och plötsligt är det måndag – fredag som gäller. Egentligen ligger ångesten i att jag vill inte att mina barn ska få för lång tid på dagis och fritids, men mannen ska försöka ordna så att han får göra om sitt schema lite så att det ska lösa sig på bästa sätt. Han är verkligen TOPPEN min man (vet att jag nämnt det förut). Det är egentligen bara två dagar i veckan det handlar om, men om vi inte hittar någon lösning så blir tiderna för barnen på dagis och fritids 07- 18 och DET går jag bara inte med på. Ska även höra med min nya chef om man får laborera med tiderna under veckan, för då kan jag ju jobba lite extra vissa dagar och lite mindre de dagar mannen jobbar. Det löser sig nog. Såg dessutom att julafton i år är på en lördag!!! Snacka om nitlot!!! Mannen kommer att vara ledig på skolloven så att barnen får vara hemma då vilket känns bra! Det första året på ett nytt jobb brukar ju bli intensivt och det är viktigt att vara där och vara delaktig, så det är bara att kämpa på. Dessutom är det mitt ”inroduktionsår” som behövs för att få lärarlegitimationen. Det är mycket att tänka på.

Insåg dessutom att jag verkligen gått in i semesterlunket igår när mannen föreslog att vi skulle åka och shoppa och jag ville skjuta upp det till en annan dag. Vill bara vara hemma i solen och bara vara… Inga måsten här inte. Fast nästa vecka börjar vi inskolningarna på dagis och fritids, så då är vi tillbaka i ”tidspassnings eran” igen *suck* Det tar emot att strukturera upp tillvaron igen- det måste jag erkänna! Det är så ljuvligt att bara ha ”vi tar det som det kommer” dagar… Men, det är en vecka kvar så nu fortsätter jag njuta av det :)

Dagens låt: En dag på stranden; Tomas Ledin http://youtu.be/0e-noZi4Xeo

9 kommentarer:

Sabina sa...

härligt! det blev riktigt snyggt!:D
jag tror inte att jag någonsin vart inne i Luddes rum tidigare, men jag kan inte hjälpa att undra om hanoch Robyn bytt rum eller något, formen såg så bekant ut^^'

Cilla sa...

*skrattar* Alla 4 rummen uppe har samma form och Ludde har tagit över Tobbes gamla rum och i det har du nog inte varit, för det fick man lov att "skotta sig fram i" för att överhuvudtaget få upp dörren. Det var nån idé om att "tvätta behöver man aldrig göra, bara släng allt man äger och har på golvet, så landar man mjukt om man ramlar ur sängen" :)Hoppas du kommer hit SNART så får du se de nya rummen med egna ögon!!! Längtar efter att få träffa dig gör vi nog allihop ;)

STOOOOOOOOR KRAM

Sabina sa...

Jaha! Det förklarar lite^^
jo, mitt rum är inte heller så jättevackert, och måste säga att det är ganska mysigt med ett mjukt golv fullt med kläder:)

kommer mer än gärna upp, saknar er allihop sjukligt mycket!
ååh, känner för att bara sätta mig på bussen direkt;)

Cilla sa...

Träfar Ulla- Bulla denna vecka, ska prata med henne och ge förslag på helger :) De vi gav förslag på tidigare har ju inte fungerat för eran del tyvärr...

Kramisar

Sabina sa...

åh vad bra:)
har dom inte? det var konstigt, för halva sommarlovet har jag gått omkring och gjort så gott som ingenting..

Cilla sa...

Konstigt, men nu har vi sagt "Vilken helg som helst utom 21/22 augusti" så nu jäklar ska det väl bli av :))))))

Sabina sa...

helt klart! guuud jag längtar, har saknat er så mycket;))

Cilla sa...

Du VET att du ALLTID är välkommen hit <3

Sabina sa...

aw tack!<3