Dagens låt:

fredag 18 februari 2011

Djur, djur och lite mer djur :)

Snön fortsätter att falla och min huvudvärk fortsätter att envisas med att vara kvar :( Har ÄNTLIGEN fått tillbaks vår Volvo, men eftersom sessan skulle ha kompis med sig hem idag och att Trötter slutade tidigt och också ville åka med hem ledde det till att Cilla fick köra Chrysler idag istället *buhu*. Ja, ja, det blir fler dagar…

Var och handlade med småpojkarna (som JA var hemma från dagis idag med) och lillprins som har drabbats av en överdriven kärlek för Dinosaurier hittade en alldeles ny förpackning med små dinosaurier i affären. Härliga färger var det med, lila och rosa och annat. Ja, självklart åkte de ned i vagnen och Filosofen fick välja en legobil istället. Egentligen är det inte bara en överdriven kärlek för just Dinosaurier från Lillprins sida. Nejdå, det gäller ALLA djur egentligen, han fullkomligt fastnar i ALLT som har med djur att göra. Samma energi som Filosofen i samma ålder lade på Disneys bilar och allt som hade med dem att göra, samma energi lägger Lillprins på djur. Personligen tycker jag att det är en stor fördel att de valt så olika intressen, för på så sätt blir det inget bråk om prylarna.

Det enda som kan bli lite jobbigt med Lillprinsens djurintresse är att han bygger ”djurgårdar” (typ Kolmåden) överallt i huset och han har 100% koll på vilket djur som bor var. Således blir det emellanåt lite livat om någon råkar flytta på ett djur, eller det som oftast händer är att man råkar ”plöja igenom” en av djurgårdarna och skövla stället med fötterna, samtidigt som man håller på att slå ihjäl sig eller trampar på någon vass svans eller dylikt. Ja, golvet är den stora favoriten att ha ”djurgårdar” på och tydligen ska de byta geografisk position minst 4 ggr /dag. Detta gör att de dyker upp där man minst anar det eller är beredd på…
Ett annat stör moment för Lillprins är när någon av katterna bestämmer sig för att ingå i djurgården. De lägger sig helt rätt och slätt mitt i Lillprins djurgård och VÄGRAR att flytta på sig. Ofta dänger de till någon dinosaurie eller elefant med tassen eller tuggar lite förstrött på en Tigersvans eller så, något som absolut INTE ingår i Lillprins djurgårds lek. ”Maaaaaaammma, Flingan förstöööööör!!!” brukar det låta då och det är bara till att trava bort dit och ta bort kissen. Men ofta är de lika fort tillbaka igen. Lite så där retsam syskonkärlek kan tyckas ;)

Idag blir det ingen avancerad matlagning direkt, utan Filosofens stora favorit; Korv med bröd. Men den trötta mamman klagar inte, lätt matlagning är verkligen hennes melodi just nu :)
Dagens låt: Savage Garden; The Animal song
http://www.youtube.com/watch?v=_15ZrZXhXe8

Inga kommentarer: