Dagens låt:

söndag 13 februari 2011

Rosa maränger

Igår bakade jag rosa, hjärtformade maränger i MÄNGDER!!! Inte bara till familjen och min praktikklass, nejdå, Sessan ville ha till sin klass också och när Butter fick höra det så ville han ha till sin klass också. Det blev en HEL DEL maränger, det är då ett som är säkert :) Det lär dröja innan jag känner för att baka maränger igen. Men, fina blev de och goda:
Småpojkarna var på första lektionen i simskolan idag och det gick hur bra som helst. Filosofen var i stora bassängen där de inte bottnar och till sin hjälp hade de bara såna där långa cellplaststänger, men det gick kanon och bägge pojkarna tyckte det var superroligt. Lillprins höll till i lilla bassängen där de hade massor av lekar och bus. Helt suveräna ledare som fick barnen att känna sig trygga och trivas. Förhoppningsvis har vi en simkunnig Filosof till sommaren och en väldigt vattenvan Lillprins :)

Lillprins har haft vernissage här hemma med bilder på olika djur. De fick pryda den väggen i vardagsrummet som vi, efter omflyttning, ännu inte fått upp några tavlor på. Ja, egentligen ska det vara ett väggord där men det kräver aboslut rätt dag och rätt humör för att få dit på bästa möjliga sätt. Men lillprinsens vernissage är inte fy skam det heller ;)
Sessans farmor kom fram till slut i fredags, bara 4 timmar försenad. Idag var tågen försenade igen, men det tåg till Stockolm som skulle gått 12 någonting, var försenat och kom in 14.06 istället och ”farmors” tåg som skulle gå 14. 23 var försenat till 15.36 så ”farmor” hoppade på det försenade första tåget istället. Ja… SJ är en liten historia för sig nuför tiden…

Sessan leker med en av kompisarna i byn idag. Det är så kul att hon fortfarande har kontakt med några av dem hon gick på dagis med här eftersom hon inte gått i skolan med dem sen. Hon går ju inte på skolan här i byn, utan i ett privat alternativ inne i den lilla staden 1,5 mil härifrån. Tydligen hade kompisens lillsyster vattkoppor så hon var osäker på om Sessan fick leka då, men numer är ju denna familj immun, så det var bara att leka på det :) Just nu pulsar de runt i de ENORMA snömängderna på baksidan av huset. Vårt staket är 80 cm högt och sitter ca: 1 dm ovanför marken. På baksidan är det bitvis HELT översnöat. Ja, snö, DET har vi ;)
Dagens låt: Huey Lewis & the news; Power of love http://www.youtube.com/watch?v=SbYQXmWrtpA

Inga kommentarer: