Dagens låt:

onsdag 23 september 2009

It´s a fact!

Hösten är här! Och visst, den kan vara regning, blåsig, kall och allmänt djävlig, men den är också helt fantastsikt underbart fin!
Idag har det faktiskt varit kanonväder och sessans Olympica spel gick så bra så. Lillprins började dagen med att springa 2,5 varv runt löparbanan. Här är lite bilder från det:
Lillprins kör sitt sista lilla ”jag-är-kung-här-hemma” innan dagisinskolningen börjar nästa vecka. Ena sekunden har han total kola i öronen och lyssnar ingenting. Igår höll han på att springa rätt ut i vägen när jag skulle hämta sessan på skolan. Jag skrek så att rutorna skallrade på skolan, med resultat att han stannade *phu* (och hjärtstopp) Idag kunde han ju få löpa fritt, vilket han med besked gjorde :) I övrigt har det varit hålla handen som gällde…

Han är mammig till max och det blir gråt och tandagnisslan med råge om någon annan än mamma försöker hjälpa honom av med jackan när han vart ute.

När mamman hade tentaplugg i helgen och han inte skulle störa så fnulade han länge och väl innan han kom inspringandes från altanen ropandes:” - Älskling, älskling!!! Tomaten på tanen är röd, jag kan plocka den, snääääälla?” Kan man plugga då? *hjärtat smälter*

Ja, han kan han den lille godingen.

Filosofen visade prov på envishet och tålamod idag. Vi serverade Pytt i panna till middag och tydligen gillade han bara köttbitarna, för så här såg tallriken ut när han var klar:
Inte en endaste köttbit kvar, bara potatis och lök...
Sessan har verkligen börjat knäcka koden till läsningen nu och hon tycker att det är SUPERKUL!!! Allt läser hon, mjölkkartonger, vägskyltar, barnböcker för lillebröderna, tvättlapparna i kläderna, ja, ALLT! Vi får hindra henne ibland när hon är så trött att hon börjar läsa baklänges :)

Kanske kan hon hjälpa mamma med sina studier om någon månad eller så?!

Dagens låt: Min förkärlek till gamla godingar: Fred Astair; Puttin on the Ritz http://www.youtube.com/watch?v=j02k9t4rP50

Inga kommentarer: