Dagens låt:

fredag 18 september 2009

Livet och thaimat

Hade en riktigt mysig stund hos Ullis i morse. Det är en sån där härlig ego stund att bara bli ompysslad. Ljuvligt! Tyvärr är det lite beroendeframkallande och jag är nu inne på massage en gång i månaden också. Tror det skulle vara riktigt bra faktiskt och vi har en kille som både jag och mannen gått hos förut och som är kanonduktig. Man känner sig flera år yngre när man går ut därifrån :)

Mannen har ju åkt till Göteborg så mamsen var här och passade småbuset medan jag hade egotid. Självklart hade hon med sig något denna gången också och nu var det nöt choklad kakor *mums*

Studierna går framåt och denna för stunden ensamstående 6 barns mamman pluggar på som bara den. Det gäller att ha karaktär när man pluggar på distans och verkligen avsätta tid för studierna. Då är det av med tv apparater och telefoner och in i datorn eller böckerna som gäller. Tur att det är så himla intressant och kul, för då blir det ju mindre motigt. Känner verkligen hur världen växer och att jag befinner mig i ett helt annat sammanhang än för bara några veckor sedan. Då var jag ju mamma på heltid och min värld var för stunden ganska liten och krympt. Nu har den växt avsevärt och mycket av det som var okej och halvintressant förut finns det inte plats för längre.

Familjen är det som är viktigast i mitt liv. Att vara en NÄRVARANDE mamma och fru och att ALLTID ha tid för dem. DET kompromissar jag ALDRIG på!!! Jag och min man har ett väldigt jämlikt förhållande och gör lika mycket här hemma. Det skulle aldrig falla mig in att bara sätta mig på rumpan och ge upp och tycka att han får dra lasset, för nu har jag annat jag vill göra eller för att jag känner mig trött och sliten.

Vår paroll i detta hus är: ”Om alla gör så mycket de orkar, så behöver ingen göra för mycket” och det funkar faktiskt! Det och att "man ska alltid leva livet till fullo och se positivt på allt som det går att se positivt på" (och det är så ofantligt mycket mer än man tror...).

Men min man är väldigt förstående, klok och underbar som tycker att SJÄLVKLART ska jag plugga och göra det tills jag känner mig nöjd med det. Det som gör mig glad och som jag mår bra av gör honom också glad och lycklig och that goes bothways <3 id="BLOGGER_PHOTO_ID_5382859793312034210" style="DISPLAY: block; MARGIN: 0px auto 10px; WIDTH: 320px; CURSOR: hand; HEIGHT: 240px; TEXT-ALIGN: center" alt="" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPwEB2zkV0asKMkgAGAqXaED-F3HoY4yhhIwIVUoTBaPi0FmDRJ9Pas3pbpwKnSKkl0w5z_9bvgMdMn-5L2PN3YL6ufZQcCyCVsG7D9nnX3scn15kraqKKD9j55cmxSjY0GupCBXDUKava/s320/citat+7.gif" border="0">
Självklart fixar jag mitt plugg fast han är i Göteborg och så har jag ju mina ”thank God for teenagers” hemma! Vi har en så himla mysig familj!!! *stolt*

Matlagningen blir av enklaste sorten denna helg: Take away! Dagen till ära blev det Thai mat – min favorit och STARKT ska det vara! Vi är ju stammisar på den ”lokala” Thaien och hon som har den blir alltid lika glad när vi dyker upp – storkunder (med tanke på familjestorleken). Dessutom vet hon numer hur alla i familjen vill ha sin mat och vilken mat som småpluppisarna gillar och hon ger oss lite extra frikostiga portioner – gulligt! Inte lika gott som Sawadee förstås, men det är helt okej!

Håller nu tummarna för att mannen vinner storkovan på travet som de ska gå på i helgen. Pengar känns ju inte helt fel… Inte nån gång faktiskt! Jag har inga som helst problem med stora kvantiteter av den varan – Just bring it on!!!

Dagens låt: Abba; Money, money, money http://www.youtube.com/watch?v=PX_qAtwMDFk

Inga kommentarer: