Dagens låt:

torsdag 24 september 2009

Välkommet och ovälkommet besök

Dagen har gått lite i besökandets tecken. Vår kära lilla Ulla- bulla var här på förmiddagen. Det är så himla kul att höra lillprins ropa på henne med sin lilla ljusa stämma ”- Ulla- bullaaaaaa”. Han är nog helt övertygad om att hon verkligen heter så :) Ulla är ALLTID ett välkommet besök och barnen vet att när hon kommer så blir det ”goding- fika” *mums*
Ett mindre välkommet besök fick vi också. Ja, inte var det Jehovas, hade nog hellre munhuggits med dem en bra stund än kämpat med detta besök. Det var sessan de kommit för att träffa, men de ville gärna besöka HELA familjen, men där sa vi STOPP!!! De hade inte heller förannonserat besöket och lågmälda var de också, så det tog en stund innan vi uppfattade att de var här. Det blev lite trassliga förhållanden innan vi rett ut det hela och med lite tur så är de borta tills imorgon.

Våra minde kära besökare går under namnet huvudlöss.*supersuck* Har bara varit i kontakt med dessa små äckel när jag själv gick i trean, då en pojke som varit på semester på Grand Canaria kom hem till klassen med denna bonus. Mina barn har hittills varit väl förskonade.
Hittade ett litet kryp i hårbotten på sessan i morse när jag skulle fixa till frisyren och vid närmare granskning fann vi några till *brr* Vi hittade inga gnetter och vid noggrann genomkamning av övriga familjemedlemmar hittades nada.

Ringde skolan för att informera om läget och starta ”håll utkik efter löss” varningen men möttes av kommentaren: ”DET vet vi redan, vi har skickat hem flera barn på sistone med löss i håret. Ni ska få papper om detta hem, jag tror det kanske blir idag…”

QUE???!!! Ja men, tack för informationen för all del!!! Vad har hänt med de där stora lysande plakaten på ytterdörrarna på skolan där det står ”Nu går det löss här, ha noga uppsikt på dina barns hår”???!!! Nej, här tar man det lilla lugna och väntar tills spridningen verkligen kommit igång innan man jobbar för att hindra förloppet. NÖTTER!!!

Fick lov att ringa världens bästa frissa: Linda, som både jag och mannen hade tid hos idag och fråga om vi fick komma ändå. Det var helt okej eftersom vi kammat igenom oss ordentligt och inte hittat något. Linda har sin dotter i samma klass som sessan och fick nu brått att kolla henne innan de skulle åka till skolan.

Apoteket fick besök vid öppningstid imorse och medlet finns nu på hemmaplan. Sängar och övrigt är urplockat, tvättat och dammsuget. Efter kattlopps invasionerna i våras så känns detta som rena rama barnleken. Och Jehovas?! Ni har inte en chans!!!!
Dagens låt: Favorit i repris: Ray Charles; Hit the road Jack http://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I

Inga kommentarer: