Dagens låt:

onsdag 30 september 2009

Ett första intyck av okompetens...

Idag var mamman med på dagisinskolningen, ja, vi var med bägge två, då de skulle dela gruppen inför olika aktiviteter. Mannen drog till skogen med Filosofens gäng och mamman blev kvar på gården med lillprins bus och det gänget.

Där stod hon och frös rumpan av sig i snålblåsten, för hennes roll var ju liksom att hålla sig i bakgrunden så mycket som möjligt. BLÅFRUSEN räcker inte till!!! Tårna hade samma temperatur som stenväggen på huset trots att de huserade i ett par lättfodrade höststövlar.
Lillprinsen hade det ”okej”, men jag tror att vi alla insåg att ”småbarnsgruppen” är liksom passé för hans del med ”vad säger vovven” och ”peek a boo”. He is WAY beyond that!!!

Efter 1,5 timme fick jag gå in eftersom prinsen nu verkade så trygg. För er som vet vad märgfrossa är, vet också att man fryser om möjligt ÄNNU MER medan man tinar upp…
När jag satt där och försökte vända sida i en veckotidning med mina reumatikerliknande stelfysta fingrar så kommer en ny personal in som jag inte tidigare träffat. Hon frågade hur det gick för pojkarna och jag sa som det var att lillprins funkade det toppen med, men Filosofen är allt annat än övertygad, ganska ängslig och orolig antagligen med tanke på sin förra dagisinskolning som inte blev så bra.

Då svarar människan: ”Sånt DÄR får man släppa som förälder!”

???

Jag svarade då: Ja, men nu är det ju inte JAG som har problemet utan HAN. Då svarar människan: ”Ja men du vet, vi är i skogen mycket och där blir barnen helt andra barn än de man ser här!”

???

Jag valde att inte fortsätta diskutera detta ämne men hon bladdrade på om att hon inte var utbildad inom detta utan att hon var utbildad inom friluftsliv och hur mycket hon ÄÄÄÄÄLSKADE skogen.

Ja, blir man förvånad?!

NEJ.

Som tur är så finns det andra väldigt kompetenta personer i personalen, så jag känner mig trygg ändå.

Det är sant som det är sagt: Man har 4 minuter på sig för sitt första intryck och denna människan tog INTE väl tillvara på de 4 minuterna, det kan jag skriva under på!

Nu när jag läser specialpedagogik så får jag ännu mer upp ögonen för vilken total okompetens det finns hos vissa inom detta yrke *suck*

Dagens låt: En av mina absoluta favoriter i repris: Tha Ark; It takes a fool to remain sane http://www.youtube.com/watch?v=kI6_M0pwMEw

Inga kommentarer: