Dagens låt:

torsdag 25 februari 2010

Jamen, så trevligt...- NOT!!!

Nu börjar jag blir riktigt trött på detta med sjuka barn! Denna gång var det Klokers tur med en liten härlig sväng av magsjuka… Hon blev ju inte speciellt populär när hon gått på toa men väntade en halvtimme med att tala om att hon var magsjuk. Under den passerade halvtimmen hann ju både sessan och Filosofen använda samma toalett, som Kloker självklart INTE gjort rent med rengöringsmedel efter sig. Igår gjorde hon INTE skäl för sitt smeknamn! Fast det var ju synd om henne där hon stod i hallen alldeles gul-grön blek i ansiktet. Övervåningen är hennes domän ett tag framöver!

Således har vi hela lilla gänget hemma + en magsjuk Kloker. Vet att en i hennes klass har haft magsjuka småsyskon i helgen och som dessutom fortfarande var hemma och var sjuka. Men ändå var den eleven i skolan halva dagen i måndags, för att sedan gå hem och vara… sjuk. Tack och bock! IDIOTER!!! Skolan har ändå en policy som säger att: har man magsjuka barn hemma, så skall syskonen hållas hemma också. Men vissa sätter sig över sånt och skiter i vilket, på andra familjers bekostnad. *morr* Sessans fröken skulle i vart fall se till att en påminnelse om policyn går ut till samtliga föräldrar på skolan igen. Mannen jobbar nu 6 dagar på raken, så det är bara att spotta i näven och fixa tillvaron! When the going gets tough...

Vägen upp till vår by består ju av en 3 km lång kurvig backe. Denna vinter har de inte saltat eller sandat en endaste gång. Men så i förrgår stod både skolbussen och 2 långtradare fast i backen och efter det så sandade man med BESKED:
Blev lite full i skratt när jag kom ut på byvägen. Det verkar som man beslutat att använda hela vinterns ranson på en och samma gång :) Så speciellt långvarig verkan hade det inte heller. På eftermiddagen var backen en enda brun sörja, men inget bättre fäste för den sakens skull…

Nog för att jag är sjukt trött på snön, men man kan ändå inte låta bli att le när man ser solen som glittrar i det vita snöhavet. Vi har snö nästan upp till fönsterblecken, amazing! Idag verkar den värsta kylan ha gett med sig då termometern visar "bara" -12 istället för - 20. Får faktiskt lust att åka offpist, eftersom snön är så där härligt lätt och pudrig och solen skiner… men, det får bli en annan vinter, här är det magsjuka och inte offpist på schemat! Byta någon?!

Dagens låt: Billy Ocean; When the going gets tough, the tough get going http://www.youtube.com/watch?v=35YivWEs3zw

3 kommentarer:

"Mannen" sa...

Du är en pärla som fixar allt hemma!! Jag önskar att jag kunde vara hemma och hjälpa dig med stunder att bättra på fräknarna som ju snart ska förgylla ditt vackra ansikte. Puss och kram till dig och barnen från "mannen"!!!

Cilla sa...

Fräknar?! Känns vääääldigt långt borta, det är ju vargavinter här... *suck*

Lev Livet Lett Lokki sa...

Kjære Cilla
En bloggaward til deg hos meg på
 http://mestringsbloggen.blogspot.com
Ønsker deg en strålende dag og riktig god bedring i heimen!
Klem Lokki