Dagens låt:

söndag 14 juni 2009

Blött!!!

Suck, suck, supersuck...

Det har regnat ihärdigt dag och natt i hur många dagar som helst nu. Både barn och katter har 100 % överskottsenergi och klättrar på väggarna. Fnular på om det är syndafloden som är på gång och vilka djurpar jag i så fall ska ta med mig… Tigrarna finns ju hos farmor och farfar men var i hundan hittar jag en Giraff?! Kolmorden antagligen, men vem vill åka dit i detta väder? Nej, någon annan får allt ta ansvar för den delen…

Gårdagen var en enda lång suck. Framåt kvällningen kom granntomtemannen ner och lånade pärlsocker och margarin för HAN skulle baka bullar… (kommentarer är vid detta laget överflödiga).

Lillprinsbus somnade tidigt så jag och mannen bestämde oss för att göra slag i saken och se Australia. Själv såg jag den på bio, men ser den gärna igen och nu bjöds det på ett gyllene tillfälle. Trötter och Butter var på Gymet och Kloker och sessan hade tjejkväll och fiosofen, tja, han är oavsett inget problem. Vi bänkade oss framför tv:n men blev avbrutna av telefonen efter ca en halvtimme. Det var granntomtemannen som undrade om man kunde ställa degen i kylskåpet över natten och baka ut den dan efter istället. ALLT kan han tydligen inte, så han ÄR trots allt mänsklig :o). Då svaret blev nej så erbjöd han oss den färdiga degen då han själv fått förhinder. Men vi höll på vårt och tackade artigt nej och återgick till filmen. 20 minuter senare kommer Trötter farandes in genom dörren och tjoar om att Butter ligger skadad i gymet.
Några minuter senare är vi på plats med andan i halsen.

Han har tappat en 25 kilos tyngd på stortån… Turligt nog hade han skor på sig. Pulsen lugnar sig genast, även om vi tycker jättesynd om honom. Vi ringer sjukvårdsupplysningen som tycker att vi själva ska prova ta hål på nageln, något som Butter STENVÄGRAR, så det blir att åka till Akuten och fixa eländet. Väl där visar det sig att nageln redan spruckit runtom, så de behöver inte ta hål på den, den såsar och blodar alldeles av sig själv, men ont det har han pojkstackaren… Han har ont i hela främre delen av foten.
Så mycket blev det med det gyllene tillfället igår *suck*

En härlig ljusglimt på dagen var i vart fall Familjen Fants stora härliga fruktkorg som de kom med som tack för att storasyster Fant fått åka med till skolan på morgnarna. Dessutom fick lillprins rida Shettisen Birk en jättelång sväng och han sken som en sol!
Ja, och så hann han självklart också med en favorit i repris …

Dagens låt: Orup; Regn hos mig http://www.youtube.com/watch?v=Ic8gb2lM7xg

4 kommentarer:

mamma Ann sa...

Det regnar även här så att det blir till att läsa vi har ju inga småbarn hemma som behöver tillsyn. Fruktkorgen såg underbar ut och låten stämmer helt överens med dagens väder. Tur att vi skippade Strömsholm.

Cilla sa...

Ja, om det regnar så här i Strömsholm, så hoppas jag de ställer in tävlingarna helt, för det måste ju vara en jätterisk för både hästar och Jockeys och galoppera runt i blötan *skräck*

Pappa KJ sa...

Från en SOLIG västkust.Läste i GTi går att man läst bloggar skrivna av lärare i Göteborg där stavningen var rent bedrövlig och att undervisningen i språk missat kapitalt. Du Cecilia har tydligen fått bra undervisning som du tillägnat dig 100% BRA.........

Cilla sa...

Eller så beror det på bra stavningskontroll i datorn... :o)