Dagens låt:

söndag 21 juni 2009

Taxi häxa :(


Lekte taxi som vanligt igår. Först var det hämtning av Butter på landet 6 mil bort och på vägen hem var det upplockning av Trötter som gällde. Trötter gör verkligen skäl av namnet emellanåt. Han vet liksom inte vad den där extra växeln är för något. Talar man om en tid man ska komma så är han alltid minst 10 minuter för sen. När han sen väl kommer släntrandes så är det i snigelfart, ingen brådska där inte. Visserligen en härlig inställning till livet, men mindre härligt för taxichauffören som allt som oftast har grinigt småbus i bilen. Har påpekat detta för Trötter både en och tusen gånger, men någon bättring verkar inte infinna sig.

Dagen till ära är taximamman trött och grinig och ringer i god tid och talar om när hon ska komma. Men självklart finns ingen Trötter där på utsatt tid. Minuterna går och taximamman blir grinigare och grinigare. När Trötter väl dyker upp går det hur sakta som helst och i handen håller han en kaffemugg.

Taximamman tutar för att få honom att öka takten lite, men icke! Hon tutar igen, men ingen som helst ökning i tempot infinner sig. Taximamman ser nu rött och tänker minsann ge den lille gossen en liten tankeväckare och kör helt sonika iväg, utan Trötter i bilen. Hon kör en liten sväng genom staden och återvänder sedan för att hämta upp den förvånade gossen.

Väl framme syns samma Trötter med samma kaffemugg i handen, gåendes lika sakta fast åt motsatt håll. Taximamman börjar nu allvarligt undra hur bakis denna pojke är egentligen och slänger på en tut för uppmärksamhet.

Gossen vänder och går i samma sakta mak till bilen. När han närmar sig ser taximamman att det inte verkar vara något kaffe i muggen, utan en genomskinlig dryck (renat?)och nu börjar hon verkligen fundera på vad som flugit i pojken. Muggen är dessutom en urinprovsmugg (lustigkurrrar!) … Nä nu jäklar!!!

Väl framme vid bilen frågar taximamman STRÄNGT vad gossen har i muggen.

Svaret blir: Mina linser!
Till saken hör att Trötter föddes med ett allvarligt synfel som gör att han bara har ledsyn på ena ögat och ett ganska gravt synfel på det andra. Med glasögon eller linser ser han ändå hur bra som helst men utan blir han jättehandikappad…

Bakis var han alltså inte, men ”blind as a bat”… Plutten...

Taximamman hade ett välförtjänat dåligt samvete resten av dagen!
Dagens låt: Dr Bombay; Calcutta http://www.youtube.com/watch?v=-dwfVcrYGzQ

Inga kommentarer: