Dagens låt:

tisdag 23 juni 2009

Nattliga aktiviteter...

Butter på festival visar sig bli en slitsam historia. Mellan 23 och 02.00 ringde han hem i diverse olika ärenden minst 7 ggr. Kl 02 har den ena kompisen (av 3 som ska bo på campingen) helt sonika åkt hem till sig själv och lagt sig att sova. Till saken hör att Butters alla saker är hemma hos den kompisen och kompisens mamma skulle kört bägge grabbarnas saker till campingen på natten. Men nu ligger den mammans gosse hemma och sussar sött så Butter står där utan sovsäck och kläder och fryser rumpan av sig. Inte kan han ringa och väcka kompisens mamma och kräva att hon ska köra dit prylarna heller eftersom ingen svarar… Taximamman, som ändå inte somnat än, får således göra en nattutryckning på X antal mil med sovsäck, liggunderlag och diverse andra pryttlar.
Det är ett mysigt litet gäng som möter upp vid bilen vid 3 tiden på natten. Alla går i samma klass som Butter och det är 2 killar och 2 tjejer och alla är städade och glada. Det är skönt att de håller ihop och tar hand om varann! Mamman känner att oron lägger sig lite och kör vidare hem i natten.

Kl 9 väcks hon av telefonen och Butter har nu ett nytt dilemma: någon har snott hans skor!
Han hade dem i tältet när han sov, men nu är de snodda *irriterande*. Nog för att man absolut inte ska ha värdesaker med sig på en festivalcamping, men ett par skor…?! Visserligen var de ett par ovanliga Adidas och relativt nya, men ändå!

Mamman sätter över pengar till sonen och uppmanar till att ha dojorna i sovsäcken hädanefter när han sover.

Detta är bara dag ETT på en festival som håller på i SJU dagar… Nästa år kanske jag ska köpa ett eget festivalpass med camping och leka campinghäxa i tältet bredvid för att skrämma bort eventuella tjuvar och annat slödder :o) Om inte annat kan ju jag och Aussie ta nattvakten för att förhindra skostölder. Skulle nog räcka med att skicka dit Herr Aussie förresten, han blir ju till en Rottweiler om någon okänd närmar sig mitt i natten när man sover. Ingen, och jag menar INGEN, kommer att kunna plocka ens så mycket som en svettig strumpa från det tältet, det kan jag lova!


En servicehund helt klart, en utbildad ”Festivalhund”!!!

Men jag är glad för att Butter hör av sig och berättar allt som händer och ringer när han behöver hjälp. Det är ju på så sätt man som förälder känner att man lyckats med hela förtroende biten.

Spännande fortsättning följer i nästa episod av: Butter på festival.

Fred och kärlek!
Dagens låt: Get this party started ; Pink http://www.youtube.com/watch?v=9BMIJka7iZM

2 kommentarer:

mamma Ann sa...

Hade ingen aning om att du var ute mitt i natten , hörde bara om skorna. Hoppas att kompisen hittar dit idag med de övriga grejorna. Verkar ju vara full rulle där.

Rebecka | hårdrock & fotografering! sa...

peace & love är skitkul :) bäst var i alla fall mötley crue!