Dagens låt:

lördag 20 juni 2009

Traditions häderi

Körde versionen antimidsommar igår. Vädret bjöd ju liksom på det… Fast egentligen har vi som tradition att åka till Mora och bo på lyxigt spahotell och äta god mat, men med 2 blivande 17 åringar i ”festar tagen” så vill man nog allt hålla sig på hemmaplan om utifall att något händer. De är faktiskt duktiga och ansvarsfulla trots att de är ute i svängen och troligen inte alltid på den nyktra sidan. Vi har telefonkontakt under kvällen och natten och ser till att ha koll på var och med vilka de är och kommer alltid och hämtar om de vill hem.

Med sessan också på bortaplan så blev det ju manfall här hemma och regnet samt halvkrassligt småbus gjorde att åtminstone vi tappade midsommar känslan totalt och bestämde oss för att för en gångs skull bara vara hemma, tillsammans och bara lata oss och äta någon god lyxig take away..

… men DET kunde man ju FETGLÖMMA här i obygden, inte en endaste restaurang hade öppet, bara pizzeriorna och i brist på matlagningsork så fick det bli just det! Pizza på midsommarafton – det trodde jag aldrig skulle hända, men det funkade faktiskt det med :o)

Får ta igen det med att frossa i god, lyxig mat när vi åker till Göteborg om lite mer än en vecka, där borde man ju hitta några riktigt bra restauranger…
Några som frossar utan tanke det är småsyskonen Skogis det! Näbbmöss mecka finns numer under altanen, fast de är inte längre vid liv… Däremot så blir det ”liv” i dem efter ett tag med feta härliga spyflugor, vita larver och annat myspys *kräks*. Katterna äter inte näbbmöss för de är giftiga, men dödar dem och släpar hem dem, DET gör de däremot... Dagen kommer att tillbringas med att sätta för hela ramen runt altanen nedtill så att småsyskonen Skogis får hitta ett annat likrum till sina lekkamrater.

För er som inte visste det så har jag Flug fobi och framför allt då Spyflugor… Ni har väl sett filmen ”Flugan” med Jeff Goldblum som kom nån gång i mitten på 80 talet?! Om inte, så LÅT BLI så kan ni njuta bättre av sommaren och allt grillat som envisa flugor i ett obevakat ögonblick satt sig på för en sekund…

Tänk att något så vackert kan ha så äckliga vanor…
Dagens låt: I am a Pizza :) http://www.youtube.com/watch?v=O2Zwvyhms8c

6 kommentarer:

Lena H. sa...

Hej Cia .Nu har jag fått din blogadress.Fina bilder. Jag ska läsa regelbundet .

Cilla sa...

Hej Lena!
Kul att du hittat hit :)
Kram Cilla

Ullis sa...

Åååh, så vacker och ståtlig han blivit Tarzan!!
En fortsatt trevlig helg önskar jag er. Här har vi också midsommar-vägrat... suck!

Kikar in här i stort sett dagligen. Trivs här på "favvo-bloggen". Har provat lämna kommentarer några gånger men misslyckats. Tror jag fått till det nu!

Monica sa...

Vilken snygging! (och nu menar jag inte näbbmusen...:)). Såg i kommentaren ovan att han heter Tarzan. En riktigt snygg kisse!

(Hälsa familjen)

Cilla sa...

Ja, Trazan är en riktigt ståtlig snygging (vilket förlåter det mesta :)) även näbbmus samling (som nu är förspikad). Trixie (skogis nr 2) börjar också pälsa på sig rejält nu och är en riktig liten skönhet hon med (även om hon också bidrar till näbbmus samlingen...)

Cilla sa...

Oups! Trött Cilla... Katten heter ju självklart Tarzan och inte Trasan... :o)