Dagens låt:

fredag 25 december 2009

Gårdagen liksom :)

Julaftonen kom och gick. Shit vad tiden går fort, det var julafton 2009 det!
Men mysigt var det. Vi kör egna traditioner i detta hus och trotsar glatt de svenska… Ja men Amerikanarna är ju otroliga pedagoger när de faktiskt har insett att julklappsöppning på morgonen ger julefrid till alla, så det konceptet började vi med förra året och är helt bejublande glada över.

Barnen kommer upp och paketen ligger där som tomten kommit med under natten… OCH!!! De FÅR öppna dem meddelibums! De behöver inte gå och vänta hela dan (även om det på något konstigt vänster är ”mysigt” i vuxnas ögon) de behöver inte tjata, inte vara ledsna och dessutom är de PIGGA när de öppnar paketen och har hela dan på sig att leka med sakerna. Helt suveränt i mina ögon!

Ja men, de har ju faktiskt väntat redan, hela december går de och räknar ner till denna dag, så jag tycker inte alls att de går miste om det ”mysiga” väntandet.

Man kan ju glömma att paketen får plats under granen i denna ”lilla” familj, nej, det tar upp en bra bit av golvet! Men nöjda blev de barnen och de lekte och höll på hela dan och när kvällen kom var de trötta, nöjda, glada och inte det minsta frustrerade över att de inte hunnit leka med alla nya saker, för det hade de ju *ching- ching*

Det Sessan blev mest glad över var en Hello Kitty dator och alla Schleich saker (hästar), allt från en ny ridskola med stall, till häst och vagn och massor av nya hästar, älvor och andra tillbehör. Dessa har hon lekt med i sömnen till och med :)

Filosofens höjdare var de 5 nya Wii spelen och Scalextric bilbanan.

Lillprins har lagat mat till allt och alla i sitt nya lekkök från OBH Nordica med typ 1000 extra tillbehör. Kommer att gå ner multum i vikt med denna ”låtsas mat – diet”. Kanske ska ringa och tipsa Anna Skipper?!

Tonåringarna fick mer eller mindre det de önskade sig och var nöjda och glada de med.
Själv fick jag en mindre önskad julklapp, nämligen en DUNDER förskylning! Tomten måste ha läst fel på listan där... Ska nog ge honom en syundersökning i julklapp nästa år!

En annan trevlig överraskning som julaftonen bjöd på var tomtens besök klockan 7.45 på morgonen. Helt oväntat men mega populärt bland barnen. Lillprins ville givetvis ge tomten både kram och puss. Mitt ”vuxna” öga anade en granntomteman under kläderna :) Alladin asken som tomten hade med sig krävde ju en viss retur. Så självklart kontrade vi med en Paradis ask, levererad av Grinchens syster Gretchen:
Tur att granntomtarnas barn är lite äldre, så de blev inte ihjälskrämda av denna donna… Lite kul att man har 17 åringar som kan spexa lite :)

God mat och en lugn mysig atmosfär var det som sammanfattar vår julafton. Precis som det ska vara :)

Dagens låt:Peter Jöback, Sissel Kyrkjebo; Gå inte förbi http://www.youtube.com/watch?v=AJGXjLglVgc

Inga kommentarer: