Dagens låt:

lördag 19 december 2009

Sjukhuset tur och retur :)

Gårdagen spenderades till stor del på sjukhuset hos den lille Filosofen.
Pappan ringde på morgonen och berättade att lillkillen nu fått feber och att äta och dricka fortfarande var helt otänkbart för den lilla älsklingen.

Mamman kastade sig då i bilen och körde till sjukhuset med en pedagogisk packning, nämligen: Sonic och Mario at the Winter Olympic games för Wii.
Saken är ju den att detta är det spel som lillkillen önskar sig mest av allt och på sjukhuset finns ingen Wii konsol, den finns hemma och för att komma hem och få spela så måste ju lillkillen börja äta och dricka.

Det tog mindre än 2 minuter efter det att han öppnat paketet och sett spelet till att han började dricka Festis för glatta livet. Några timmar senare hade han ätit youghurt, pyttelite (i mammans ögon dödligt otäck sjukhusmat)och efter mammans ordination och pappans fixande; hamburgare med strips. Pojken som legat i sängen och varit jättedålig var vips på benen igen:Doktorn ville efter detta skriva ut den lilla gossen. Penicillin fick han för att bota eventuell infektion och en hope smärtstillande och sen bar det av hem till byn igen.

Pappan trodde knappt sina ögon och inte personalen heller när de bevittnade killens mirakel tillfrisknande. Tänk vad lite Sonic och Mario på Wii kan göra. Allt kan inte köpas för pengar men törst och aptit kan köpas med spel :)

Tur att affärerna har öppet några dagar till så vi kan fylla på med något annat spel under julgranen. Sen har han ju sin STORA julklapp också förstås och lite annat smått och gott, men när de är så här små så jämför de ju med varann hur många paket de fått, för de förstår ju inte värden än, så det gäller att vara rättvis.
De andra barnen hade kul i snön med "Thank God for teenagers" och Kloker skickade denna bild till oss på sjukhuset:
Härligt va?!

Mannen behövde inte åka till jobbet förrän nu på morgonen så vi gjorde hemmagjord pizza i vår täljstensugn. Den har en inbyggd bakugn också, supergott!!!

Och Lokki, jag hann inte köpa någon blomma till mig själv igår, men mannen som handlade pizza ingredienser hade också läst bloggen, så han köpte en åt mig istället! Tänker på dig när jag ser den och säger glatt för mig själv: Akkurat! Tack för den Lokki :)
För mormor i Mexico lägger jag även in bilder på hur fin sessan var på julavslutningen eftersom du missade den där du ligger och gottar dig i solen och värmen :)
Dagens låt: Är en liten förundrande film om världens minsta snögubbe http://www.youtube.com/watch?v=LmK8ec9MruM

1 kommentar:

Mamma Ann sa...

Fin ar hon som vanligt var lilla sessa. Hoppas att allt ar bra med pojkarna nu. Kram till er alla